Dušan Spasojević

Izvor: Wikipedia
Broom icon.svg Ovom članku ili jednom njegovom delu je potrebno sređivanje da bi se dobio kvalitetniji članak. Sređivanje podrazumeva dodavanje interviki-veza, kategorizaciju, unutrašnje povezivanje, razlamanje teksta i slična uređivanja, kako bi se dobio karakter pravog Vikipedijinog članka.
Pogledajte kako se menja strana za pomoć, ili stranu za razgovor. Uklonite ovaj template kada završite.

Magistrirao je na Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka (LSE) sa tezom "Do evropskih integracija preko regionalne saradnje: Evropska unija i Zapadni Balkan".

Posle demokratskih promena 2000. godine nalazio se na radu u Saveznom ministarstvu unutrašnjih poslova, gde je, između ostalih, obavljao i dužnost šefa Kabineta saveznog ministra.

Na dužnost savetnika predsednika Republike imenovan je avgusta 2004. godine.

Od maja 2007. do februara 2008. godine obavljao je dužnost pomoćnika ministra odbrane za politiku odbrane, kada je izabran na dužnost državnog sekretara za politiku odbrane.

Od 27. januara 2011. godine, ukazom predsednika Republike,postavljen je za ambasadora Republike Srbije u Republici Turskoj.

Dušan Spasojević je objavljivao eseje iz oblasti međunarodnih odnosa u stručnom časopisu "Međunarodna politika", a u dnevnom listu "Politika" i nedeljniku NIN objavio je mnoštvo članaka kao specijalni dopisnik iz Londona.

Oženjen, otac dvoje dece. Govori engleski jezik i služi se ruskim jezikom.

Odlikovan je od strane predsednika Republike Grčke "Medaljom časti" 2007. godine, a od predsednika Republike Italije "Ordenom zvezde italijanske solidarnosti" 2009. godine.

Ankara najvrednija Ambasada Srbije

Istanbul na Dunavu Beograd na Bosforu

Srbija kao poslednji turski adut

Ambasadora Srbije u Turskoj smenili zato sto je član DS

Povlači se ambasador iz Turske

Sumnjive smene ambasadora

Diplomatska brukaDušan Spasojević

Kazna umesto nagrade

Diplomatija hemoroida

Serbian diplomacy - Tear gas, Twitter and stubbed toes

Serbia Axes Ambassador For Reports on Turkish Unrest