Damir Jugo

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Damir Jugo (Zagreb, 2. svibnja 1984.) hrvatski je stručnjak za odnose s javnošću i strateško komuniciranje i dekan Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment, jedne od vodećih visokoobrazovnih institucija specijaliziranih za komunikacije i odnose s javnošću u Hrvatskoj i regiji. Autor je knjige „Strategije odnosa s javnošću“, prvog udžbenika posvećenog strateškom komuniciranju i odnosima s javnošću u Hrvatskoj i regiji.

Obrazovanje[uredi | uredi kod]

Diplomirao je novinarstvo, smjer odnosi s javnošću, 2006. na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Magistrirao je 2010. na poslijediplomskom studiju „Jezici i kulture i kontaktu“ Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru na temu „Primjena strateških odnosa s javnošću u hrvatskim tvrtkama“. Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu trenutno završava doktorski studij odnosno doktorsku disertaciju na poslijediplomskom studiju informacijskih znanosti.

Profesionalna karijera[uredi | uredi kod]

Karijeru u odnosima s javnošću započeo je u konzultantskoj kući Hauska & Partner, nakon čega prelazi u agenciju za upravljanje komuniciranjem Millenium promocija.
Kao izvršni direktor, a potom i član Uprave upravljao je brojnim projektima te savjetovao korporacije, organizacije i institucije iz područja gospodarstva, politike, obrazovanja i nevladinog sektora.
Za komunikacijsku podršku projektu „Za žene u znanosti“ L'Oreala i UNESCO-a dobio nagradu Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) za najbolji CSR projekt u 2008. godini. Utemeljenjem Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment 2013. godine postaje njezin prvi dekan, ujedno i najmlađi dekan u Republici Hrvatskoj.

Objavljene knjige i odabrani radovi[uredi | uredi kod]

  • Jugo, Damir (2012): Strategije odnosa s javnošću, Profil knjiga, Novelti Millenium, Zagreb.
  • Jugo, Damir (Tomić, Zoran): Komunikacijska strategija Hrvatske za ulazak u EU // Hrvatska i Europa; Strahovi i Nade / Šiber, I. (ur.), Zagreb : FPZG, 2011.. Str. 189-208.
  • Jugo, Damir (Skoko, Božo): Odnosi s javnošću za nevladine i neprofitne organizacije // Odnosi s javnošću za organizacije civilnog društva / B, Hajoš i B. Skoko (ur.).Zagreb: HUOJ, 2009.. Str. 7-21.