Portal:Crna Gora

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu


Dobro došli na


Položaj Crne Gore
Položaj Crne Gore

Crna Gora je država koja se nalazi na Balkanskom poluostrvu u jugoistočnoj Europi.

Na sjeveru graniči sa Bosnom i Hercegovinom i Hrvatskom, na istoku sa Srbijom, na jugu s Albanijom a na zapadu izlazi na Jadransko more.

Glavni grad je Podgorica, dok je drevna prestonica bila Cetinje. Ime Crna Gora se prvi put javlja 1296. u obliku «otь Črne Gore» što se vjerovatno odnosilo na šumoviti Lovćen.

dalje...


   

Nekropola Žugića Bare nalazi se u opštini Žabljak, Crna Gora. Nekropola je na listi dvadeset osam srednjovjekovnih nekropola stećaka koje su 2016. godine proglašene Svjetskom baštinom UNESCA. Na listi su dvadeset dvije nekropole u Bosni i Hercegovini, po tri u Srbiji i Crnoj Gori, a dvije u Hrvatskoj. Iz UNESCA su prepoznali vrijednost stećaka kao jedinstvenog, za to vrijeme novog, kulturnog fenomena koji nije vezan za naše granice, već za četiri države sa ovih prostora. (Cijeli članak...)

   
   
Vladimir Kontić

Vladimir Kontić (Nikšić, 19701990) bio je crnogorski šahovski majstor koji je ostvario izuzetne rezultate u svojoj kratkoj, ali bogatoj šahovskoj karijeri. (...) Kontić je bio najdarovitiji igrač kojeg je Crna Gora uz Božidara Ivanovića imala. (...) Kontić je u svojoj šahovskoj karijeri osvojio sve značajne turnire jugoslovenskog pionirskog i omladinskog šaha, te konkurentno zakoračio na pozornicu evropske i svjetske šahovske scene. (Cijeli članak...)

   

Ostali portali na Wikipediji