Zakutna ulica

Izvor: Wikipedia
Harry Potter mjesto
Diagon alley.jpg
Zakutna ulica
Lokacija London
Vlasnik više vlasnika (vidi tekst)
Stanari pipničar Tom, gospodin Ollivander (bivši), Florean Fortescue (bivši), Griphook, Rangok...
Prvo pojavljivanje Harry Potter i Kamen mudraca


U romanima o Harryju Potteru britanske spisateljice J. K. Rowling i u njihovim filmskim adaptacijama, Zakutna je ulica cesta, odnosno ulica, koja se nalazi u Londonu. Dostupna je vješticama i čarobnjacima, ali skrivena je za bezjake. Međutim, bezjacima je dozvoljen pristup ulici ako dolaze kao pratnja svoje djece čarobnjaka. Čini se da je Zakutna ulica ekonomsko središte britanskog čarobnjačkog svijeta. U ulici se, između ostalog, nalaze Ollivanderova trgovina čarobnih štapića (proizvođač kvalitetnih čarobnih štapića od 382. godine prije Krista), banka Gringotts koju vode goblini i Odjeća za sve prigode kod gospođe Malkin. Ostale trgovine uključuju knjižaru Krasopis i bugačica, Eeylopsovu kuću sova, Kvalitetnu metlobojsku opremu i Šuplji kotlić.

Postoje i druga mjesta za kupovinu osim Zakutne ulice: mjestašce Hogsmeade u blizini Hogwartsa i ozloglašena Ulica Nokturno u kojoj se većinom nalaze dućani u koje ne zalaze pošteni čarobnjaci kao što su Borgin i Burkes koji prodaju uklete predmete i predmete za bavljenje crnom magijom.

Jedan od ulaza u Zakutnu ulicu je u Šupljem kotliću. Kako bi se došlo do Zakutne ulice, treba doći do zida koji se nalazi iza gostionice i kucnuti određenu ciglu nakon čega se u sredini zida pojavljuje rupa kao ulaz u Zakutnu ulicu. Zbog pojačanog prometa u i iz Zakutne ulice, u nju se češće putuje drugim magičnim načinima kao što su aparacija ili korištenje Letimreže.

DVD izdanje filma Harry Potter i Odaja tajni uključuje "obilazak" Zakutne ulice u obliku malog filma koji je sniman na istom filmskom setu kao i sam film.

Čarobnjačka banka Gringotts[uredi - уреди]

Dnevni prorok[uredi - уреди]

Eeylopsova kuća sova[uredi - уреди]

Krasopis i bugačica[uredi - уреди]

Kvalitetna metlobojska oprema[uredi - уреди]

Imaju najnovije metle.U HP1 prodaju Nimbus 2001,koju je Harry dobio u Hogwartsu. U HP3 najnovija metla je Vatrena munja.Harry ju dobiva od Siriusa.Te metle je naručila i reprezentacija Irske.

Ljekarna[uredi - уреди]

Magična menažerija[uredi - уреди]

Neimenovana trgovina kotlića[uredi - уреди]

Odjeća za sve prigode kod gospođe Malkin[uredi - уреди]

Ollivanderova trgovina[uredi - уреди]

Slastičarnica Floreana Fortescuea[uredi - уреди]

Šuplji kotlić[uredi - уреди]

Trgovina čarobnjačkih artikala za zabavu i razonodu[uredi - уреди]

Weasleyjevi čarozezi[uredi - уреди]

Prodavaonicu su osnovali Fred i George Weasley 1994, počeli ju reklamirati 1995, a otvorili je 1996. godine. Prodavaonica je namijenjena prodaji zabavnih predmeta, koji se većinom koriste za zabavljanje i zbijanje šala na tuđi račun, iako prodaje i predmete namijenjene Obrani od Mračnih Sila. Neki od predmeta koji se mogu pronaći u trgovini jesu patuljaste pufnice, prah za instant mrak, produžne uši i ljubavni napici. Prodavaonica je šareno obojana, velika i prepuna zanimljivih predmeta.

Manje trgovine[uredi - уреди]

Staretinarnica[uredi - уреди]

WhizzHard Books[uredi - уреди]

Obscurus Books[uredi - уреди]


Wiki Nedovršeni članak Zakutna ulica je u začetku. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.