Boćarski klub "Zagorci-Dalmatinci-Ličani-ostali iz Hrvatske" Cret Bizovački

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice ZDLOH)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Ekipa Boćarskog kluba "ZDLOH" iz Creta Bizovačkog

Boćarski klub "Zagorci-Dalmatinci-Ličani-ostali iz Hrvatske" Cret Bizovački (skraćeno ime: B.K. "ZDLOH" Cret Bizovački) iz Creta Bizovačkog osnovan je 2001. godine na inicijativu Ante Buljubašića, koji je i danas predsjednik kluba. ZDLOH je upisan u službeni Registar udruga Republike Hrvatske Arhivirano 2006-10-22 na Wayback Machine-u 12. IV. 2001. godine sa sjedištem na adresi Matije Gupca 90.

Ime[uredi | uredi kod]

Ime kluba smislio je sam osnivač Buljubašić prema porijeklu sadašnjih stanovnika sela i prema redoslijedu kojim su se doseljavali u selo. Ime kluba simbolizira njegovu otvorenost za sve koji žive u Hrvatskoj.

Sportske aktivnosti[uredi | uredi kod]

U prvih deset godina postojanja (2001-2011) kroz klub je prošlo preko 100 igrača. Voditelj ekipe i najvjerniji igrač je Stanko Roguljić, koji nije izostao ni s jedne utakmice.

Klub se do 2011. godine takmičio u Četvrtoj međužupanijskoj ligi, a od 2011. u Trećoj ligi Osječko-baranjske županije. Kako klub nema svoj teren, trenira i kao domaćin odigrava utakmice u Višnjevcu, očekujući da će se u obližnjem Bizovcu izgraditi staze za boćanje.

Izvor[uredi | uredi kod]

  • Informacije dobivene od Ante Buljubašića.

Vidjeti još[uredi | uredi kod]