World Series 1884

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Prvaci World Seriesa 1884. Providence Grays

Historičari bejzbola World Series 1884. godine smatraju pretečom modernog natjecanja kojim završava bejzbol-sezona u SAD.

Iako je turnir zvan "Fall Classic" u svom današnjem obliku nije počeo prije 1903. godine Major League Baseball je imala nekoliko post-sezonskih doigravanja među prvacima liga.

Prvo takvo prvenstvo je održano 1884. godine na Polo Groundsu u New Yorku između Providence Grays, prvaka National League, i [[New York Metropolitans]], prvaka lige American Association.

Godine 1884. menadžer Metropolitansa Jim Mutrie je poslao izazov Franku Bancroftu, menadžeru Graysa. Mutrie je predložio meč koji se igrao na dvije pobjede, a da svaki tim uloži 1000 US$.

Bancroft je pristao, te su od 23. do 25.10. održane tri utakmice. Meč je karkaterizirala borba između dva vrhunska pitchera - Graysovog Charlesa "Old Hoss" Radbourna i Metropolitansovog Tima Keefea. Utakmice su se održavale po pravilima lige AA.

Radbourn je u prvoj utakmici razbio Metropolitanse s 6-0. Druga je utakmica prekinuta u 7. izmjeni s 3-1 zbog pada mraka te proglašena pobjedom Graysa.

Iako je pobjednik meča već bio odlučen, odlučeno je da se odigra treća utakmica, jer se nadalo posjetu gledatelja. Međutim, pojavilo se samo njih 200. Graysi su ponovno potukli Metropolitanse s 12-2, a utakmica je prekinuta u 6. izmjeni zbog ekstremne hladnoče. Tu utakmicu se nije shvaćalo previše ozbiljno, pa je tako Keefe služio kao sudac.

Dok je lokalni list The New York Clipper meč nazvao "Prvenstvom Sjedinjenih Država", drugi listovi poput The Sporting Life su Grayse nazvali "svjetskim prvacima", pa se taj naziv zadržao do današnjih dana.

Utakmice je ukupno gledalo 3.8000. Usprkos niske gledanosti, ideja o World Series je zaživjela u sljedeće dvije godine, te se finale igralo do 1891.

Suci: Kelly (1), Remsen (2), Keefe (3)

World Series of 1884[uredi - уреди | uredi izvor]

Providence Grays (NL) (84-28) vs New York Metropolitans (AA) (75-32)

Utakmica 1[uredi - уреди | uredi izvor]

Petak, 23.10. na Polo Grounds

Providence tuče New York 6-0

Utakmica 2[uredi - уреди | uredi izvor]

Subota, 24.10. na Polo Grounds

Providence tuče New York 3-1 (7 izmjena)

Utakmica 3[uredi - уреди | uredi izvor]

Nedjelja, 25.10. na Polo Grounds

Providence tuče New York 12-2 (6 izmjena)

Vanjski link[uredi - уреди | uredi izvor]