Wilmington Quicksteps

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Wilmington Quicksteps je bio američki profesionalni bejzbol klub iz Wilmingtona koji je djelovao 1880-ih.

Osnovan je godine 1883. zajedno nižerazrednom bejzbol ligom poznatom kasnije poznatom pod nazivom "Eastern League". Sljedeće godine se klub pod vodstvom Joea Simmonsa nametnuo svim ostalim klubovima lige te u augustu osigurao prvu titulu.

Klub je ostavio dobar dojam i na klubove iz drugih viših liga koji su dolazili u Wilmington igrati egzbicijske utakmice. Među posjetitlejima je bio i Henry Lucas, osnivač Union Association, te je nagovorio upravu da napusti "Eastern League" i pridruži se njegovoj nacionalnoj ligi. Svrha je bila zamijeniti Philadelphia Keystons koji se usred sezone raspustio zbog slabe gledanosti.

Simmons je pristao, ali se ta odluka pokazala kobnom za klub. Već nakon prve pobjede su mnogi od njegovih najboljih igrača iskoristiti liberalni režim transfera u UA kako bi radi veće plaće prešli u veće klubove kako u UA, tako i drugim nacionalnim ligama.

Do septembra je Lucasov klub St. Louis Maroons već bio osigurao titulu, a lokalno stanovništvo izgubilo svaki interes za utakmice. To je postalo više nego očito 21.9. 1884. kada je Quicksteps trebao odigrati na domaćem terenu, i u skladu s pravilima, isplatiti 60 US$ od ulaznica gostujućem klubu. Na igralištu se nije pojavio nijedan gledatelj, i shvativši da neće imati čime isplatiti naknadu, Simmons je jednostavno otkazao utakmicu, a odmah nakon toga raspustio klub.

Wilmington Quicksteps je tako završio nakon 2 pobjede i 16 poraza.

U ligi, koja će prestati postojati nekoliko mjeseci kasnije, ih je zamijenio Milwaukee Brewers.

Vanjski linkovi[uredi | uredi kod]