Wikivoyage

Izvor: Wikipedia
Wikivoyage
Screenshot of Wikivoyage's portal
Screenshot of Wikivoyage's portal
URL wikivoyage.org/
Komercijalan? ne
Tip stranice/sajta wiki
Registracija opcionalna
Korišteni jezik/ci 7 aktivnih izdanja (engleski, nizozemski, francuski, njemački, italijanski, ruski, švedski)
Licenca sadržaja CC-BY-SA 3.0
Vlasnik Wikimedia Foundation
Tvorac Wikivoyage e.V. association

Wikivoyage (francuski izgovor: [vikivwaˈjɑʒ], engleski: /ˌwɪkiˈvɔɪ.ɨdʒ/) je besplatni web-vodič za putovanja koji sadrži informacije o putnim odredištima i raznim temama vezanim za putovanje a koje pišu autori-dobrovoljci. Naziv predstavlja spoj riječi “Wiki” (Internet softvera koji omogućava promjene i proširenja teksta od strane svakog korisnika) i “Voyage”, francuske riječi za putovanje ili izlet.

Projekt je nastao razdvajanjem od njemačke verzije Wikitravela u septembru 2006. sa specifičnim ciljem da se izbjegnu komercijalni interesi. Financiralo ga je njemačko udruženje Wikivoyage e.V., a aktiviran je 10. decembra 2006. Sadržaj je objavljen pod copyleft licencom Creative Commons Attribution-ShareAlike.

Sredinom 2012. većina urednika engleske verzije Wikitravela, uključujući većinu administratora, odlučila je objediniti Wikitravel i Wikivoyage zajednice u novi ne-komercijalni projekt. Podnijeta je molba Fondaciji Wikimedia sa ciljem da istraži njihov interes za hosting, a što je potaklo uspješni prijedlog o vodiču za putovanja, odobren od strane WMF u oktobru 2012.

Vanjske veze[uredi - уреди]