Wikipedija:Potrebne slike

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Članci Vikipedije ne mogu biti potpuni bez dobre slike i slike su jedan od bitnih faktora kako bi se dostigao uspešan članak. Međutim, nekada neki članci nemaju u sebi slike. Takođe, može se desiti da i one koje postoje (poslate su na Vikipediju) nisu najboljeg kvaliteta, ili su pod licencom koja je restriktivna, a mogu se nabaviti slike koje imaju sličan ili isti sadržaj, a pod nekom su od slobodnih licenci.

Zbog toga, na Vikipediji je napravljena strana gde se navode zahtevi za slikama. Ako želite da se neka slika nađe u Vikipediji, dodajte je na spisak. Ne bi, takođe, bilo loše navesti i u kom bi se članku (kojim člancima) koristila dotična slika, kao i koju sliku lošijeg kvaliteta ili restriktivne licence treba da zameni (ukoliko postoji). Ko je u mogućnosti da fotografiše ili na neki drugi način nabavi odgovarajuću sliku će to i uraditi, ali niko se od korisnika ne obavezuje ni na šta. Zbog toga, može se desiti da neke slike nikad ni ne budu nabavljene. Ali, ipak, postoji težnja da se ova enciklopedija što je bolje upotpuni i da se sve slike koje se traže nabave pre ili kasnije.

Ovo je spisak svih članaka kojima su potrebne slike. Molimo vas samo da ne šaljete slike koje nađete na internetu, jer su skoro sigurno zaštićene autorskim pravima. Njihovo slanje može naneti štetu Vikipediji, pa će te slike biti obrisane. Najbolji način je da pošaljete slike koje ste sami uslikali