Wayne Rogers

Izvor: Wikipedia
Wayne Rogers
Nema slobodne slike
Rođen/a 7. april 1933. (1933-04-07) (dob: 82)
Birmingham, Alabama, SAD
Zanimanje glumac, režiser, scenarist, investitor, TV-komentator
Suprug/a/zi/ge Mitzi McWhorter (1960–1983)
Amy Hirsh (1988–present)

William Wayne McMillan Rogers III[1] (7. april 1933 -) je američki filmski i televizijski glumac, najpoznatiji po ulozi 'Trapper Johna McIntyrea u popularnom sitkomu M*A*S*H.

Rogers se rodio i odrastao u uglednoj porodici u Birminghamu u državi Alabama, a prije početka glumačke karijere je diplomirao historiju na Princetonu. 1950-ih i 1960-ih je uglavnom igrao manje uloge, a među njima je jedina veća uloga bila u vestern TV-seriji Stagecoach West, koja je međutim brzo skinuta sa programa. Godine 1972. se prijavio na audiciju za seriju M*A*S*H i na njoj planirao ulogu Hawkeye Piercea. Međutim, zaključio je kako je taj lik previše ciničan te je otišao na audiciju za ulogu McIntyrea koju je poslije dobio. Iako je sa svojim kolegom Alanom Aldom, koji je tumačio Hawkeyea, postao dobar prijatelj, sve više se počeo žaliti zbog toga što mu je uloga manja i manja. Zbog toga je 1975. napustio seriju, a njegovu ulogu preuzeo Pernell Roberts. Rogers je poslije izjavio da nikada to ne bi učinio da je znao da će serija na programu ostati čak 11 sezona, ali mu je to, sa druge strane omogućilo da se više posveti karijeri poslovnog čovjeka, odnosno investitora. Današnjim generacijama je poznat kao jedan od stalnih komentatora poslovne emisije Cashin' In na Fox News Channelu.

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]

  1. "Wayne Rogers Biography (1933-)". Filmreference.com. 07. 04. 1933.. http://www.filmreference.com/film/99/Wayne-Rogers.html. pristupljeno 2. V 2010.. 

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]