Watch Mr. Wizard

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Watch Mr. Wizard
uvodna špica
Žanrobrazovna emisija za djecu
NastupajuDon Herbert
Zemlja porijekla Sjedinjene Države
Broj epizoda547
Produkcija
Trajanje30 min.
Emitiranje
Originalni kanalNBC
Originalno prikazivanje3. mart 1951 – 1965
Eksterni linkovi
Službene stranice

Watch Mr. Wizard bila je američka obrazovna televizijska emisija za djecu koja se u svom originalnom obliku redovno emitirala na programu mreže NBC od 1951. do 1965. godine. Njen autor Don Herbert je u njoj nastupao u ulozi naslovnog protagonista "g. Čarobnjaka" (Mr. Wizard), u čiju su laboratoriju dolazila djeca kako bi im pomogao riješiti naoko teške probleme, a što je on to uvijek činio demonstrirajući različite naučne principe. Watch Mr. Wizard se ispočetka emitirao uživo u crno-bijeloj tehnici. Od 1971. do 1972. je u Kanadi snimana verzija u boji pod naslovom Mr. Wizard. Posljednja verzija, pod naslovom Mr. Wizard's World, je snimana u Kanadi i od 1983. do 1990. emitirana na TV-kanalu Nickelodeon.

Literatura[uredi | uredi kod]

  • "Watch Mr. Wizard: Still Crazy (for Science) After All These Years". Interview With Don Herbert. Education Digest. Ann Arbor: October 1994. Vol 60. Iss. 2: pp. 68–71.
  • Weingarten, Mark (June 27, 2004). „When Science Was Simple: Watching Mr. Wizard”. New York Times.  Interview of Don Herbert by Mark Weingarten.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]