Watch Mr. Wizard

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Watch Mr. Wizard
Watch mr. wizard.png
uvodna špica
Žanr obrazovna emisija za djecu
Nastupaju Don Herbert
Zemlja porijekla  SAD
Broj epizoda 547
Produkcija
Trajanje 30 min.
Emitiranje
Originalni kanal NBC
Originalno prikazivanje 3. mart 1951 – 1965
Eksterni linkovi
Službena stranica

Watch Mr. Wizard bila je američka obrazovna televizijska emisija za djecu koja se u svom originalnom obliku redovno emitirala na programu mreže NBC od 1951. do 1965. godine. Njen autor Don Herbert je u njoj nastupao u ulozi naslovnog protagonista "g. Čarobnjaka" (Mr. Wizard), u čiju su laboratoriju dolazila djeca kako bi im pomogao riješiti naoko teške probleme, a što je on to uvijek činio demonstrirajući različite naučne principe. Watch Mr. Wizard se ispočetka emitirao uživo u crno-bijeloj tehnici. Od 1971. do 1972. je u Kanadi snimana verzija u boji pod naslovom Mr. Wizard. Posljednja verzija, pod naslovom Mr. Wizard's World, je snimana u Kanadi i od 1983. do 1990. emitirana na TV-kanalu Nickelodeon.

Literatura[uredi - уреди | uredi izvor]

  • "Watch Mr. Wizard: Still Crazy (for Science) After All These Years". Interview With Don Herbert. Education Digest. Ann Arbor: October 1994. Vol 60. Iss. 2: pp. 68–71.
  • Weingarten, Mark (June 27, 2004). "When Science Was Simple: Watching Mr. Wizard". New York Times.  Interview of Don Herbert by Mark Weingarten.

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]