Washington Behind Closed Doors

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Washington: Behind Closed Doors
omot DVD-izdanja
KreatorDavid W. Rintels
ScenarioEric Bercovici
John Ehrlichman
David W. Rintels
Kompozitor muzičke temeDominic Frontiere (5 epizoda)
Richard Markowitz (1 epizoda)
Zemlja porijekla Sjedinjene Države
Jezik/ciengleski
Produkcija
Producent(i)Eric Bercovici
Frank Cardea
Stanley Kallis
Norman S. Powell
David W. Rintels
FotografijaJoseph F. Biroc (6 episodes)
Jack Swain (5 epizode)
Trajanje750 min.
Producentska kompanija/eParamount Television
DistributerCBS Television Distribution
Emitiranje
Originalni kanalABC
Originalno prikazivanje1977 – 1977

Washington: Behind Closed Doors je američka televizijska mini-serija snimljena 1977. godine u režiji Gary Nelsona i originalno emitirana na programu ABC iste godine. Temeljena je na romanu The Company Johna Ehrlichmana, bivšeg savjetnika predsjednika Richarda Nixona koji je u vrijeme snimanja sjedio u zatvoru zbog sudjelovanja u aferi Watergate.

Ehrlichlman je svoju knjigu zamislio kao roman a clef posvećen prvenstveno Watergateu, ali je serija pokrivala cijelo doba Nixonove administracije. Radnja serije se bavi Richardom Moncktonom (Jason Robards), beskrupuloznim političarom koji izbornom prevarom i mračnim dogovorima s FBI i CIA-om dolazi u Bijelu kuću te pokušava nastaviti voditi sve nepopularniji rat u Jugoistočnoj Aziji. Nastojeći skršiti otpor svojoj politici, počinje se koristiti sve prljavijim sredstvima sve dok ga ne razotkriju novinari.

Serija je u mnogo čemu bila odraz svog vremena, odnosno dubokog razočaranja američke javnosti u federalnu vladu izazvanu Watergateom i porazom u vijetnamskom ratu, kao i tada široko uvriježenog stava da je Richard Nixon najveći monstrum u američkoj historiji. Za standarde 1970-ih raskošna produkcija je imala dojmljivu glumačku ekipu koju su, osim Robardsa, sačinjavali ugledni glumci kao Cliff Robertson, Stefanie Powers, Andy Griffith, te Robert Vaughn koji je za ulogu lika temeljenu na Nixonovom pomoćniku H. R. Haldemanu dobio Emmy.

Seriju je nekoliko godina kasnije u okviru programa JRT emitirala tadašnja Televizija Sarajevo pod nazivom Washington iza zatvorenih vrata.

Glavne uloge[uredi | uredi kod]

Vanjski linkovi[uredi | uredi kod]