Washington Behind Closed Doors

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Washington: Behind Closed Doors
WashingtonBehindClosedDoors.jpg
omot DVD-izdanja
Kreator David W. Rintels
Scenario Eric Bercovici
John Ehrlichman
David W. Rintels
Kompozitor muzičke teme Dominic Frontiere (5 epizoda)
Richard Markowitz (1 epizoda)
Zemlja porijekla  Sjedinjene Države
Jezik/ci engleski
Produkcija
Producent(i) Eric Bercovici
Frank Cardea
Stanley Kallis
Norman S. Powell
David W. Rintels
Fotografija Joseph F. Biroc (6 episodes)
Jack Swain (5 epizode)
Trajanje 750 min.
Producentska kompanija/e Paramount Television
Distributer CBS Television Distribution
Emitiranje
Originalni kanal ABC
Originalno prikazivanje 1977 – 1977

Washington: Behind Closed Doors je američka televizijska mini-serija snimljena 1977. godine u režiji Gary Nelsona i originalno emitirana na programu ABC iste godine. Temeljena je na romanu The Company Johna Ehrlichmana, bivšeg savjetnika predsjednika Richarda Nixona koji je u vrijeme snimanja sjedio u zatvoru zbog sudjelovanja u aferi Watergate.

Ehrlichlman je svoju knjigu zamislio kao roman a clef posvećen prvenstveno Watergateu, ali je serija pokrivala cijelo doba Nixonove administracije. Radnja serije se bavi Richardom Moncktonom (Jason Robards), beskrupuloznim političarom koji izbornom prevarom i mračnim dogovorima s FBI i CIA-om dolazi u Bijelu kuću te pokušava nastaviti voditi sve nepopularniji rat u Jugoistočnoj Aziji. Nastojeći skršiti otpor svojoj politici, počinje se koristiti sve prljavijim sredstvima sve dok ga ne razotkriju novinari.

Serija je u mnogo čemu bila odraz svog vremena, odnosno dubokog razočaranja američke javnosti u federalnu vladu izazvanu Watergateom i porazom u vijetnamskom ratu, kao i tada široko uvriježenog stava da je Richard Nixon najveći monstrum u američkoj historiji. Za standarde 1970-ih raskošna produkcija je imala dojmljivu glumačku ekipu koju su, osim Robardsa, sačinjavali ugledni glumci kao Cliff Robertson, Stefanie Powers, Andy Griffith, te Robert Vaughn koji je za ulogu lika temeljenu na Nixonovom pomoćniku H. R. Haldemanu dobio Emmy.

Seriju je nekoliko godina kasnije u okviru programa JRT emitirala tadašnja Televizija Sarajevo pod nazivom Washington iza zatvorenih vrata.

Glavne uloge[uredi - уреди | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi - уреди | uredi izvor]