WCBS-TV

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice W2XAB)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

WCBS-TV, virtualni kanal 2 (UHF digitalni kanal 33), is je američka televizijska stanica sa sjedištem u New Yorku čiji je vlasnik i kojom upravlja CBS, odnosno koja predstavlja matičnu (flagship) stanicu u njenoj televizijskoj mreži. Formalni vlasnik je odjel televizijskih stanica kompanije CBS Corporation, kao dio duopola sa nezavisnom stanicom WLNY-TV (kanal 55) koja drži licencu za Riverhead. Studiji WCBS se nalaze u zgradi CBS Broadcast Center a odašiljač na vrhu nebodera Empire State Building, oboje na centralnom Manhattanu.

Program stanice se može primati u skoro svim dijelovima istočnih SAD, a tamo dgje nije dostupan preko zemaljske televizije se emitira preko satelita kroz kompaniju DirecTV (koja ga također pruža u Latinskoj Americi i na avionima kroz JetBlueov sistem LiveTV) te preko Dish Networka (kao dio paketa All American Direct).

WCBS-TV potiče od eksperimentalne stanice W2XAB koja je s radom počela 21. jula 1931. i emitirala redovni program koristeći sistem mehaničke televizije, a s radom prestala 1933. godine. S radom je ponovno započela 1939. godine koristeći moderniji sistem elektronske televizije, a 24. juna 1941. otpočela redovno emitiranje programa pod imenom WCBW. Današnje ime je dobila 1. novembra 1946.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]