Visoka tehnička škola u Puli - Politehnički studij

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Koordinate: 44°52′16.9″N13°50′33.4″E Politehnika Pula (bivša Visoka tehnička škola u Puli - Politehnički studij), visoko učilište odnosno ustanova sa sjedištem u Puli čiji je cilj obrazovanje inženjera s visoko kakvoćnim tehničkim znanjima, koji će znati primjenjivati načela inženjerskog i timskoga rada, te se služiti vještinama brzog prijenosa ideja u praksu. Suvremena uloga inženjera podrazumijeva i sposobnost promišljanja i vođenja projekata, uz razumijevanje gospodarstva znanja i upravljanja znanjem.

Politehnički studij objedinjuje znanja iz područja tehnike, poslovne ekonomike, menadžmenta, informatike i društvenih znanosti, a ima za cilj obrazovanje stručnjaka za stručni profesionalni rad, prema standardima globaliziranog svijeta, te zahtjevima konzumenata usluga i proizvodnje na otvorenom tržištu.

U ovoj instituciji formiraju se profesionalna znanja s polivalentnim funkcijama kao simbioza visokog tehničkog i poslovnog obrazovanja suvremenih stručnjaka, osiguravajući time završenim studentima (diplomantima) kreativnost i snalaženje u suvremenim uvjetima proizvodnje i poslovanja.

Sjedište Visoke tehničke škole nalazi se na pulskoj Rivi blizu mosta koji spaja otok Uljanik s kopnom. Njen trenutni dekan je Luciano Delbianco. Lociranje Visoke tehničke škole u Puli izvršeno je uz postavku da Istra i Republika Hrvatska posjeduje značajne prirodne resurse, visoki stupanj tehničkog i proizvodnog obrazovanja, te time čine svojevrsne tehničke, kadrovske i i intelektualne potencijale i resurse.

Vanjske veze e[uredi | uredi kod]