Vale todo (telenovela)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Vale todo (doslovno: "Vredi sve") je brazilsko-američka telenovela produkcijske kuće Telemundo snimana u koprodukciji sa Globom tokom 2002. godine u Brazilu. Predstavlja rimejk brazilske telenovele Vale tudo iz 1988.

Sinopsis[uredi | uredi kod]

Ljubav jedne majke biće jača od surovosti, ambicije i neiskrenosti njene ćerke. Zaslepljena osećajem krivice i urođene ljubavi, ona će se svim snagama boriti kako bi povratila svoju ćerku, i u toj borbi nailazi na pravu ljubav.

Rakel je razvedena, jednostavna i poštena žena koja je proživela praktično ceo svoj život sa svojim ocem Salvadorom u malom gradu u blizini Rija. Tamo je naporno radila kako bi svoju ćerku, Mariju de Fatimu, izgurala napred. Međutim, danonoćni rad ju je sprečavao da svojoj ćerki posveti onoliko vremena koliko je želela, i osećaj krivice je sprečava da shvati u šta se pretvorila njena, sada već odrasla, kćerka: devojka puna hirova, zainteresovana i spremna da uradi bilo šta kako bi zadovoljila svoje ambicije, čak i negirati svoju porodicu.

Priča komplikuje kada Salvador, koji je prepisao porodičnu kuću na ime svoje unuke Marije de Fatime, umire od srčanog napada prilikom jedne prepirke sa njom. Nakon toga, Marija de Fatima očajna od želje da izađe iz rodnog gradića i krene u potragu za famom i obećanom ljubavlju, odlučuje da proda kuću i tako punih ruku otišla u Rijo de Ženejro. Ostavlja svoju majku na ulici, bez trunke pokajanja i griže savesti.

Nakon svega toga i zbog užasnog predosećaja da je Marija de Fatima u opasnosti, Rakel odlazi u potragu za svojom ćerkom. Tamo upoznaje Ivana, čoveka u koga se ludo zaljubi i sa kojim otpočinje strastvenu, no i itekako komplikovanu, vezu. Naime, oboje su nezaposleni, ona je u potrazi za ćerkom i nema gde da ode, a on razveden i sa problematičnim sinom tinejdžerskog uzrasta. Da li vredi ostaviti sve radi ljubavi? U ratu i u ljubavi sve je dozvoljeno.

Uloge[uredi | uredi kod]

Glumci Likovi
Itati Kantoral Rakel
Dijego Bertie Ivan Mejdelas
Havijer Gomez Marko Aurelio
Ana Klaudija Talankon Marija de Fatima
Suli Montero Lukresija Rojtman
Antonijo Fagundes Salvador
Roberto Mateos Ruben
Herman Barjos Oktavio
Enrike Borha Rodolfo
Alehandra Borero Elena Rojtman
Karlos Kabaljero Mario
Marisol Kalero Mersedes
Rikardo Čavez Felipe
Agmet Eskaf Alfonso
Rosana Fernandez Maldonado Beatriz
Hose Luis Franko Renato
Alberto Gera Bruno
Hotan Fernandez Pablo
Konsuelo Luzardo Selina
Santjago Magil Santjago
Paulo Kevedo Sesar
Karla Rodrigez Fernanda
Hulijo Rodrigez Euhenijo
Nadija Rovinski Alejda
Veronika Teran Marija Hose
Elena Toledo Isabel
Patrisija Valdes Dolores
Beatriz Vaskez Lejla
Horhe Espindola Huan