Univerzitet u Tübingenu

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Univerzitet u Tübingenu
Eberhard Karls Universität Tübingen
lat. Universitas Eberhardina Carolina
Alte Aula Tübingen Front Mai 2016.jpg
Historija
Osnivanje 1477.
Generalno
Vrsta javni istraživački univerzitet
Administracija
Akademsko osoblje 3,604
Admin. osoblje 1,375
Studenti
Broj studenata
  – dodiplomci
  – diplomci
  – doktoranti
27,196 (2019/20)
21,800 (2016/17)
4,600 (2016/17)
2,000 (2016/17)
Lokacija
Sedište
  – grad
  – pokrajina
  – savezna država
  – država

Tübingen
Regierungsbezirk Tübingen
Flag of Baden-Württemberg.svg Baden-Württemberg
Flag of Germany.svg Nemačka
Službene stranice
uni-tuebingen.de

Univerzitet u Tübingenu, službeno Univerzitet Eberharda Karla u Tübingenu (nem. Eberhard Karls Universität Tübingen, lat. Universitas Eberhardina Carolina) je javni istraživački univerzitet u Tübingenu u nemačkoj saveznoj državi Baden-Württemberg. Univerzitet je osnovan 1477. godine i danas je jedan od najprestižnijih institucija visokog obrazovanja u Nemačkoj. Institucija je deo mreže German U15 e.V. velikih istraživačko-intenzivnih i vodećih medicinskih univerziteta.

Univerzitet je jedan od jedanaest institucija Inicijative izvrsnosti Nemačke istraživačke fondacije (DFG) i Nemačkog saveta humanistike i nauke (Wissenschaftsrat). Tübingen je posebno poznat kao središte za proučavanje medicine, prava, arheologije, drevnih kultura, filosofije, teologije i religijskih studija, kao i od nedavno kao središte izvrsnosti za umetnu inteligenciju. Među istaknutim bivšim studentima nalaze predsjednici, predstavnici EU tela, suci Saveznog ustavnog suda kao i papa Benedikt XVI. Osam alumnista su dobitnici Nobelove nagrade.

Postoji izvesno istorijsko rivalstvo između Univerziteta u Heidelbergu i Tübingena koje je slično poznatijem rivalstvu između prestižnih britanskih univerziteta u Oxford i Cambridgea. Iako se smatra da u Tübingenu vlada elitistički duh, pa se još 1900. o studentskom bratstvu u Tübingenu govorilo kao o ”vođi nacije” ("Führer der Nation"), univezitet je ipak bio centar studentske pobune 1968. godine.

Galerija[uredi - уреди | uredi kôd]

Vidi još[uredi - уреди | uredi kôd]

Spoljašnje veze[uredi - уреди | uredi kôd]