Univerzitet Bocvane

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Univerzitet Bocvane
Logo univerziteta
Historija
Moto Thuto Ke Thebe
Osnivanje 1982.
Generalno
Vrsta javni univerzitet
Fakulteti 6
Administracija
Rektor Ketumile Masire
Studenti
Broj studenata 15,484
Udruženja AuC
Lokacija
Sedište
  – grad
  – država

Gaborone
Bocvana
Službene stranice
Univerzitet Bocvane

Univerzitet Bocvane (engleski: University of Botswana) je univerzitet u Bocvani osnovan 1982. godine kao prvi univerzitet u državi. Univerzitet ima četiri kampusa od kojih se dva nalaze u glavnom gradu Gaborone.

Historija[uredi - уреди | uredi izvor]

Univerzitet Bocvane započeo je svoju historiju kao dio većeg obrazovnog sistema osnovanog 1964. kada je pokrenut Univerzitet Bechuanalanda, Basotolanda i Swazilanda putem kojega su Bocvana, Lesoto i Svaziland željeli umanjiti ovisnost o visokoobrazovnom sustavu Južnoafričke Republike pod aparthejdom.

Kada su 1966. Bocvana i Lesoto stekli neovisnost univerzitet je promijenio ime u Univerzitet Bocvane, Lesota i Swazilanda. 1975. Lesoto se neočekivano povukao iz suradnje i osnovao vlastiti univerzitet. U narednom periodu zajednički univerzitet je nosio ime Univerzitet Bocvane i Swazilanda.

Povlačenje Lesota potaklo je vladu Bocvane na pokretanje akcije One Man, One Beast kojom je Bocvana kao jedna od najsiromašnijih zemalja svijeta u tom vremenu željela izgraditi vlastiti kampus zajedničkog univerziteta. Narod Bocvane je za izgradnju novoga kampusa donirao novac, ali i krave, žito, jaja i druge doprinose. 1982. akcija je uspješno okončana osnivanjem univerziteta.

Reference[uredi - уреди | uredi izvor]

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]