Univerzitet u Kaliforniji, Los Angeles

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice University of California, Los Angeles)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
The seal of the University of California, Los Angeles (UCLA)
The seal of the University of California, Los Angeles (UCLA)

Univerzitet u Kaliforniji, Los Angeles (engl. University of California, Los Angeles, šp. Universidad de California en Los Ángeles UCLA) je javni univerzitet u američkoj saveznoj državi Kaliforniji koji je deo lanca javnih univerziteta Univerziteta u Kaliforniji. Glavno sedište se nalazi u naseljenom području naselja Vestvud. Univerzitet je osnovan 1919. godine i danas ga pohađa oko 40 000 studenata. Drugi je univerzitet po starosti i središte u sistemu Univerziteta Kalifornije sa najvećim brojem upisanih studenata u državi.

Većina programa ovog kalifornijskog univerziteta spada među dvadeset najkvalitetnijih u SAD. Septembarsko izdanje časopisa "Washington Monthly" 2006. godine proglasilo je ovaj univerzitet četvrtim najkvalitetnijim univerzitetom u SAD. U izdanju za 2007. godinu "U.S. News & World Reporta" dobilo je 26. mesto u poretku „Najboljih američkih univerziteta“.

Takođe, UCLA je rangirala Međunarodna naučna fondacija (National Science Foundation) kao javno naučni univerzitet broj 1 u SAD (po iznosu istraživačkih troškova) i kao drugi najkvalitetniji univerzitet od svih javnih i privatnih univerziteta u SAD, odmah posle " ; univerziteta Džon Hopkins ".

Jedan je od najselektivnijih univerziteta u SAD. 2005. godine ga je upisalo 11.750 studenata, a prijavilo se više od 47 000. U tom semestru u UCLA je poslano više molbi za upis nego u bilo koji drugi univerzitet u zemlji. Sportski timovi ovog univerziteta koji se takmiče pod nazivom "The Bruins", pobedili su na 120 nacionalnih prvenstava i na 99 prvenstava u organizaciji NCAA do 2006., što je više od svih ostalih univerziteta. Takođe, u 2006-oj univerzitet je završio „UCLA kampanju“ u koju je uloženo više od 3,05 milijardi dolara i to je trenutno najuspešnija kampanja prikupljanja sredstava u istoriji visokog obrazovanja. Studenti dolaze iz svih delova SAD i iz više od 100 stranih zemalja, a većina studenata diplomskog studija su iz Kalifornije.

Spoljašnje veze[uredi | uredi kod]

U Wikimedijinoj ostavi nalazi se članak na temu: University of California, Los Angeles

Vidi još[uredi | uredi kod]