Ufingtonski bijeli konj

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Ufingtonski bijeli konj
Uffington White Horse
Pogled iz zraka na Ufingtonskog bijelog konja
Zemlja  Engleska
Regija Grofovija Oxfordshire
Nadmorska visina 262[1]
Civilizacija željezno doba
Koordinate: 51°34′N 1°34′W / 51.567°N 1.567°W / 51.567; -1.567

Ufingtonski bijeli konj (engleski: Uffington White Horse) je ime arheološkog lokaliteta na jugoistoku Engleske, koji se danas nalazi u Grofoviji Oxfordshire a nekad u Grofoviji Berkshire.

Karakteristike[uredi - уреди | uredi izvor]

To je figura konja duga 110 metara, visoka 40 metara isklesana u krečnjaku na vrhu istoimenog brda.[2]

Pretpostavlja se da je to vapnenačko brdo Downsa zvano Bijeli konj (White Horse) visoko 262 metara koje dominira nad tim čitavim krajem, bila gradina iz željeznog doba, a isklesana figura konja sistem odbrambenih rovova, jedino što je preostalo od te gradine.[1]To brdo leži nedaleko od sela Uffington, nekih tridesetak km jugozapadno od Oxforda, i svega 2.5 km zapadnije od Wantaga.

Od kraja 19. vijeka taj lokalitet je pod zaštitom, pa se svako malo provodi njegovo čišćenje kako nebi zarastao u travu, pa da se figura konja više nevidi.

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]

  1. 1,0 1,1 "White Horse Hill" (engleski). National Trust. https://www.nationaltrust.org.uk/white-horse-hill#Overview. pristupljeno 20. 01. 2018. 
  2. "Uffington White Horse" (engleski). Encyclopædia Britannica. https://www.britannica.com/place/Uffington-White-Horse. pristupljeno 20. 1. 2018. 

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]