Trimurti (film)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Trimurti
RežijaMukul S. Anand
UlogeAnil Kapoor
Jackie Shroff
Shahrukh Khan
Premijera1995.
JezikHindi / Urdu
Trajanje120 min
Država Indija

Trimurti (Hindi: त्रीमूरती, prevod: "Tri Statue") je indijski film u kojem su glavne uloge pripale Jackie Shroff, Anil Kapoor i Shahrukh Khan, koji je ostvaren 1995. To je bio zadnji završeni film režisera Mukul S. Anand, koji je kasnije umro, dok je snimao film Dus u 1997 godini.

Sadržaj[uredi | uredi kod]

Khokha Singh namješta zatvor policijskom inspektoru Satyadevi Singh, doživotnu robiju, kako bi se oslobodio nje, jer mu je stajala na putu. On ubija njenog muža takođe, tako da njoj ostaju tri sina Shakti, Anand i Romy - kojeg rađa u zatvoru, njena tri znaka. Ona ih ostavlja na čuvanje njenom bratu, a njemu govori da im kaže da im je majka mrtva. Oni odrastaju sa tim znanjem, sa tom razlikom, što Anand smatra kako treba steći što više bogatstvo, a Shahkti skroz suprotno. Njih dvojica se još kao đeca, posvađaju zbog vaspitanja njihovog najmlađeg brata Romyija, tako da Anand odlazi od njih, a Šakti vodi sam brigu o svom najmlađem bratu Romiju. Shakti radi za vojsku, dok Romy dolazi sa studija i on se zaljubljuje u đevojku iz visoke klase, koja se zove Radha. On pokušava da je ženi, ali njeni to odbijaju sa prezirom. Poslije nekog vremena Shakti vidjeći kako mu je brat istinski zaljubljen ide sa njim u proševinu i tu bivaju jako poniženi.

Romy se odlučuje na odlazak iz kuće, jer želi da postane jako bogat, kako bi mogao oženiti Radhu. On odlazi da radi kod Khokhe, ne znajući za svoju prošlost i prošlost njegove majke, koja je vezana za njega. On tamo sreće Sikandera, bogatog čovjeka i udružuje se sa njim, ne znajući da je to u stvari njegov srednji brat Adnan. Zahvaljujući Adnanu on postaje bogat, i odlazi u Radhinu kuću, đe mu "padaju na koljena". Shakti takođe upoznaje Sikandera, i poslije nekog vremena, on shvata da je to u stvari Adnan. Oni započinju svađu, iz istog razloga kao i prije 18 godina. Zbog dobrog ponašanja, njihova majka izlazi iz zatvora, i shvata u kakvom su stanju njeni sinovi. Ipak, na kraju se njih trojica udružuju i ubijaju Khokhu Singha. Tri znaka se ujedinjuju sa svojom majkom poslije 21 godine.

Uloge[uredi | uredi kod]

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]