Tko je tko u hrvatskoj znanosti

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Tko je tko u hrvatskoj znanosti je online baza podataka o hrvatskim znanstvenicima, osnovana 2002. godine pri Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu.

Cilj projekta[uredi - уреди | uredi kôd]

Namjera projekta Tko je tko u hrvatskoj znanosti je poboljšati komunikaciju i razmjenu informacija među znanstvenicima tako da su na jednom mjestu objedinjeni podaci o hrvatskim znanstvenicima. Projekt je zamišljen kao interaktivna platforma putem koje znanstvenici koji prethodno moraju biti registrirani pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske mogu unijeti podatke o sebi i učiniti ih vidljivima javnosti, dok s druge strane svi zainteresirani mogu podatke pregledavati i pretraživati prema brojnim parametrima. Projekt je od početka bio financiran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a realizirali su ga, održavaju ga i stalno aktualiziraju zaposlenici knjižnice Instituta Ruđer Bošković.

Značajke projekta[uredi - уреди | uredi kôd]

Projekt putem jednoobrazne standardizirane web prezentacije pruža potpune informacije o znanstvenicima: biografiju, ažurnu bibliografiju (CROSBI), školovanje, napredovanja, radno iskustvo, trenutno zaposlenje, članstva, nagrade, aktivnosti, kao i neobavezne informacije vezane uz druge interese i hobije.[1]

Vidi još[uredi - уреди | uredi kôd]

Izvori[uredi - уреди | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi - уреди | uredi kôd]