TiK ToK

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Tik Tok)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
“Tik Tok”
“Tik Tok” cover
Singlica Kesha
iz albuma Animal
izdana 7. 8. 2009 (2009-08-07)
Format CD singlica, digital download
Snimljena Conway Recording Studios, Los Angeles, Kalifornija
Žanr Dance-pop, electropop, bitpop[1]
Dužina 3:21
Izdavač RCA
Pisac Kesha Sebert, Lukasz Gottwald, Benjamin Levin
Producent Dr. Luke, Benny Blanco
Kesha singlica
"Right Round"
(2009)
"Tik Tok"
(2009)
"Blah Blah Blah"
(2010)

"Tik Tok" (također naslovljena kao i "TiK ToK") je debitantska singlica američke pjevačice Keshe. Pjesmu su producirali Benny Blanco i Dr. Luke, a napisali su je Blanco, Dr. Luke i Kesha. Izdana je 7. augusta 2009. kao glavna singlica s Keshinog debitantskog studijskog albuma Animal. Početni stih pjesme je inspiriran Keshinim iskustvom, odnosno buđenjem u društvu lijepih žena, nakon čega je zamislila Diddyja u istoj situaciji. Potom je počela pisati pjesmu koju je dovela svom producentu, Dr. Lukeu, koji je potom pozvao Diddyja da surađuje; on je došao isti dan, snimio svoje stihove i pjesma je bila dovršena.

Prema Keshi tekst predstavlja nju i njen život; pjesma slavi bezbrižnost i govori kako se ničime ne smije biti suputan. Po žanru predstavlja dance-pop i electropop te koristi minimalistički video-game beat. Pjevački stil je sličan rapu, a muzičkom stilu se uspoređivala s opusom Lady Gage, Uffie i Fergie.

Pjesma je uglavnom primila dobre kritike. Kritičari su hvalili tekst koji slavi partijanerski životni stil; u muzičkom smislu je bilo zamjerki na sličnosti sa Lady Gagom i Uffie. U komercijalnom smislu je doživjela uspjeh došavši na vrh top-lista u jedanaest zamelja. U SAD je razbila rekord sa 610.000 digitalnih downloadova u jednom tjednu. "Tik Tok" je dobila certifikat peterostruke platinaste singlice by od Recording Industry Association of America (RIAA) s obzirom na preko pet miliona kopija. Bila je najprodavanija singlica u svijetu 2010. godine, s obzirom da je prodana u 12,8 miliona primjeraka, te je postala jedna najprodavanijih singlica na svijetu.

Video-spot za pjesmu je režirao Syndrome. On započinje s Keshom koja se budi u kadi koja nije njena; potom je prati na putu za zabavu. Spot završava sa Keshom kako leži u istoj kadi u kojoj se probudila. Pjesmu su obradili brojni muzičari. Sama Kesha ju je izvela u TV-emisijama Saturday Night Live, The Ellen DeGeneres Show i ceremoniji dodjele Muzičkih nagrada MTV Europe.

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. Miklewski, Michael (20. X 2011). „Music in Video Games: From 8-bit to Symphonies”. The Bottom Line. Frostburg State University. Arhivirano iz originala na datum 2013-12-14. Pristupljeno 18 June 2012. 

Vanjske veze[uredi | uredi kod]