The Wednesday Play

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

The Wednesday Play je naziv za britansku televizijsku antologiju, odnosno seriju TV-drama koja se emitirala na programu BBC One od 1964. do 1970. Drame su predstavljale ili adaptacije književnih djela, ili su predstavljale originalan materijal, a svima im je bila zajedničke socijalno-realističke teme, odnosno nastojanje da britansku publiku upoznaju s nekim od gorućih društvenih pitanja 1960-ih. Na tome je inzistirao njen tvorac Sydney Newman, koji je prije toga stvorio sličnu antologiju Armchair Theatre na ITV-u.

Među dramama stvorenim za The Wednesday Play se ističu adaptacije tekstova Dennisa Pottera, kao i Up the Junction i Cathy Come Home. Najpoznatija epizoda - The War Game - međutim, nije bila prikazana, jer ju je BBC skinuo s programa pod pritiskom vlade, zabrinute zbog efekta koju bi hiperrealistički prikaz posljedica eventualnog nuklearnog napada imao na moral nacije.

Godine 1970. je zamijenjena s antologijom The Play for Today. Danas se smatra jednom od najuticajnijih emisija u historiji britanske televizije.

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]