The Poppy Is Also a Flower

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
The Poppy Is Also a Flower
Režija Terence Young
Scenario Jo Eisinger
sinopsis: Ian Fleming
Naracija Grace Kelly
Uloge Stephen Boyd
Senta Berger
Yul Brynner
Angie Dickinson
E.G. Marshall
Trevor Howard
Marcello Mastroianni
Rita Hayworth
Trini Lopez
Eli Wallach
Muzika Georges Auric
Distribucija ABC
Datum(i) premijere
1966 (1966)
Trajanje 100 min.
Zemlja  Sjedinjene Države
Jezik engleski

The Poppy Is Also a Flower, također poznat pod nazivom Poppies Are Also Flowers je naziv za američki igrani film snimljen 1966. godine i originalno prikazan na televiziji. Radnja, temeljena na pripovjetci Iana Fleminga, pratila je nastojanja agenata američkog Federalnog odjela za narkotike da otkriju puteve krijumčarenja heroina od Irana do Evrope.

Film je karakterizirala jedna od najimpresivnijih glumačkih postava tog vremena, uključujući Grace Kelly, slavnu holivudsku princezu koja je bila narator filma, i kojoj je to bio prvi nastup nakon udaje za monegaškog princa Rainera deset godina ranije. Većina glumaca je nastupala za simbolični honorar od 1 US$, smatrajući da ima moralnu dužnost sudjelovati u projektu koji javnost mora upozoriti na dobro organizirane mreže krijumčara narkotika, koji su u to doba tek počeli široko konzumirati u rekreativne svrhe u zapadnim zemljama. Režiseri Terence Young i producent Euan Lloyd su, pak, radili bez honorara.

Film su također financirali Ujedinjeni narodi u sklopu svoje 20. obljetnice, a Xerox je bio glavni sponzor filma.

Usprkos dobrih namjera njihovih tvoraca, kao i ugledne glumačke ekipe, film se danas smatra neuspjehom. Jedini uspjeh je postigao Eli Wallach, dobivši Emmy kao za svoju sporednu ulogu.

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]