The Panic in Needle Park

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
The Panic In Needle Park
RežijaJerry Schatzberg
ProducentDominick Dunne
ScenarioJoan Didion
John Gregory Dunne
PredložakThe Panic in Needle Park; autor:
James Mills
UlogeAl Pacino
Kitty Winn
Alan Vint
Richard Bright
Raúl Juliá
Kiel Martin
Paul Sorvino
FotografijaAdam Holender
MontažaEvan Lottman
Distribucija20th Century Fox
Datum(i) premijere
13. 5. 1971 (1971-05-13)
Trajanje110 min.
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
Budžet1,645.000 $[1]

The Panic in Needle Park (sh. Panika u parku igle), u Jugoslaviji prikazan pod naslovom Panika u parku droge, je američki igrani film snimljen 1971. godine u režiji Jerryja Schatzberga. Predstavlja adaptaciju istoimenog romana Jamesa Millsa, koji je, pak, bio inspiriran autorovom foto-reportažom o životu njujorških ovisnika o heroinu koji su se okupljali u oblasti Sherman Square na Manhattanu, tada poznatoj kao Needle Park (sh. Park igle). Protagonistica, čiji lik tumači Kitty Winn, je Helen, djevojka iz provincije koju je nakon abortusa napustio njen momak, te se nakon toga upozna i započne ljubavnu vezu sa Bobbyjem, mladim dilerom heroina (koga tumači Al Pacino). Radnja pokazuje kako se ispostavi da Bobby povremeno, a potom sve više, konzumira heroin, a potom to čini i Helen, koja je na kraju prisiljena prostituirati se kako bi nabavila novac za drogu.

The Panic se isticao naturalističkim prikazom narkomanije, a što je uključivalo scene u kojima likovi sebi daju injekcije, dotada nezamislivim u mainstream hollywoodskoj produkciji. Kako bi što uvjerljivije dočaraloposljedice uzimanja droge po zdravlje, šminker Herman Buchner je detaljno proučavao bolničke fotografije te koristio posebne tehnike kako bi na glumcima rekonsturirao ožiljke od igala i specifičan izgled. Naturalizam je bio dodatno naglašen i time što se u filmu uopće nije koristila muzika. Kitty Winn, kojoj je to bio filmski debi, je na Kanskom festivalu osvojila nagradu za najbolju glumicu. The Panic je, međutim, bio daleko važniji po karijeru Ala Pacina kome je to bila prva glavna uloga, i koji će sljedeće godine trijumfirati sa Kumom.

Uloge[uredi | uredi kod]

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. Solomon, Aubrey. Twentieth Century Fox: A Corporate and Financial History (The Scarecrow Filmmakers Series). Lanham, Maryland: Scarecrow Press, 1989. ISBN 978-0-8108-4244-1. p256

Vanjske veze[uredi | uredi kod]