Los inocentes

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice The Innocents (1963 film))
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Los inocentes
RežijaJuan Antonio Bardem
ScenarioJuan Antonio Bardem
Antonio Eceiza
Elías Querejeta
Eduardo Borrás
UlogeAlfredo Alcón
Paloma Valdés
MuzikaIsidro Maiztegui
FotografijaAlberto Etchebehere
MontažaMargarita Ochoa
Jorge Garate
StudioArgentina Sono Film
Datum(i) premijere
6. 1963 (1963-06) (Zapadni Berlin)
Trajanje107 min.
Zemlja Argentina
 Španija
Jezikšpanski

Los inocentes (sh. Nevini), također poznat i pod naslovom Crónica negra (sh. Crna kronika) je argentinsko-španski crno-bijeli igrani film snimljen 1963. godine u režiji Juana Antonija Bardema. Po žanru je drama, a radnja je smještena u argentinsko ljetovalište Mar del Plata. Protagonist, koga tumači Alfredo Alcón, je bankovni službenik kome je supruga zajedno sa lokalnim bogatašem poginula u prometnoj nesreći u društvu lokalnog bogataša, i koji se, nastojeći rasvijetliti okolnosti, susreće sa mladom nećakom bogataša (koju tumači Paloma Valdés) i sa njom započinje skandaloznu ljubavnu vezu.

Bardem je film namjeravao snimiti u Španiji, odnosno radnju smjestiti u baskijsko ljetovalište San Sebastian, pri čemu je radnja naglasak trebala staviti na problem religijskog konzervativizma u tadašnjem španskom društvu. Od toga je, pak, morao odustati jer ga je tadašnji Francov režim smatrao odgovornim za skandal izazvan Buñuelovom Viridianom. Zbog toga je odlučio radnju i produkciju preseliti u Argentinu. U Španiji je, motiviran jedino njenim privlačnim izgledom, za glavnu žensku ulogu angažirao Valdes. Prilikom početka produkcije se, pak, ispostavilo da Valdes uopće nema nikakvog glumačkog iskustva, da je maloljetna te da ju je pratila majka koja se, kao ultrakonzervativna frankistica teško mogla slagati sa komunistom Bardemom. Bardem je morao odustati od snimanja "pikantnih" scena, te veliki dio vremena na setu provesti dajući Valdes glumačke lekcije.

Usprkos svega, Los inocentes, premijerno prikazan na Berlinskom filmskom festivalu, je postigao uspjeh, osvojivši niz prestižnih nagrada. Na kraju je i Francov režim dozvolio da se prikazuje u Španiji.

Uloge[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]