The Incredible Hulk (TV serija)

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice The Incredible Hulk (serija))
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
The Incredible Hulk
Formatscience fiction serija
KreatorKenneth Johnson
NastupajuBill Bixby
Lou Ferrigno
Jack Colvin
Zemlja porijekla SAD
Jezik/ciengleski
Broj serijala5
Broj epizoda82 (Popis epizoda TV-serije Incredible Hulk)
Produkcija
Producent(i)James D. Parriott
Emitiranje
Originalni kanalCBS
Originalno prikazivanje4.11. 1977.
28.11. 1977.
10.3. 1978. – 12.5. 1982.

The Incredible Hulk je bila američka televizijska serija temeljena na istoimenom Marvelovom stripu. Započela je godine 1977. godine kao dva pilot-filma na CBS-u, da bi se od 1978. do 1982. emitirala kao dio redovnog programa. Glavni glumci su bili Bill Bixby kao znanstvenik dr. David Banner i Lou Ferrigno kao njegov alter ego Hulk.

Iako je serija kao podlogu imala znameniti strip Stana Leeja o tragičnom superheroju, njen kreator Kenneth Johnson je kao inspiraciju naveo i Hugoov roman Jadnici. Glavni junak bio je liječnik dr. David Banner, koji je teško ozračen gama-zrakama za vrijeme jednog eksperimenta, a što je posljedicu imalo drastičnu promjenu njegove tjelesne kemije. Ta se promjena odražava u tome da Banner, svaki put kada se naljuti ili uzbudi, doživljava transformaciju u orijaško humanoidno stvorenje zelene kože po imenu Hulk.

Pokušaj da u laboratoriji otkloni posljedice eksperimenta završio je uništenjem laboratorija i smrću Bannerove kolegice. Novinar Jack McGee (Frank Colvin) je vidio Hulka te je uvjeren da je zeleno čudovište ubojica. Banner je, pak, preživio, ali je prisiljen stalno se kriti, i istovremeno pokušati pronaći lijek. Banner povremeno koristi sposobnost svog alter ega kako bi pomagao ljudima, ali je na kraju svake epizode prisiljen mijenjati svoj dom i lutati na cesti.

Serija je imala daleko depresivniji i melankoličniji ton od ostalih SF-serija svog vremena, čemu je bitno doprinosio finale gdje je usamljeni Banner auto-stopirao na cesti praćen melankoličnom klavirskom temom "Lonely Man".

Snimanje serije je prekinuto godine 1981. zbog štrajka tehničkog osoblja i porasta budžeta. Plan Kennetha Johnsona da seriji da konačan kraj nisu nikada ostvareni.

Umjesto toga su kao nastavak snimljena tri TV-filma, od kojih su dva bili pokušaj tzv. "pilota na stražnja vrata", odnosno stvaranja novih serija o likovima iz Marvelovog univerzuma. U The Incredible Hulk Returns iz 1988. Banner je surađivao s Thorom, a u The Trial of the Incredible Hulk iz 1989. s Daredevilom. U trećem filmu The Death of the Incredible Hulk iz 1990. godine Banner, a zajedno s njim i Hulk, je na kraju umro. Usprkos toga su postojali planovi da se lik oživi i snimi još nekoliko TV-filmova, ali se od njih moralo odustati kada je Bill Bixby umro od raka prostate u novembru 1993.

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]