The Fugitive (film, 1947)

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice The Fugitive (1947 film))
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
The Fugitive
RežijaJohn Ford
ProducentMerian C. Cooper
Emilio Fernández
John Ford
ScenarioDudley Nichols
PredložakThe Power and the Glory; autor:
Grahame Greene
UlogeHenry Fonda
Dolores del Río
Pedro Armendáriz
MuzikaRichard Hageman
FotografijaGabriel Figueroa
MontažaJack Murray
StudioArgosy Pictures
DistribucijaRKO Pictures
Datum(i) premijere
3. 11. 1947 (1947-11-03)
Trajanje104 min.
Zemlja Sjedinjene Države
 Meksiko
Jezikengleski
Budžet1.5 mil. $[1]

The Fugitive (sh. Bjegunac) je američko-meksički film snimljen 1947. u režiji Johna Forda. Predstavlja adaptaciju romana The Power and the Glory britanskog pisca Grahama Greenea. Radnja je smještena u neimenovanu latinoameričku zemlju gdje su ateističke vlasti zabranile javno ispovijedanje religije. Protagonist, koga tumači Henry Fonda, je katolički svećenik koji je zbog prkošenja vlastima postao odmetnik, a koga pokušava uhvatiti policijski poručnik (koga glumi Pedro Armendariz).

The Fugitive je snimljen na lokacijama u Meksiku, što je filmu trebalo dati dodatnu autentičnost, s obzirom da su se događaji nalik na one u radnji bili dogodili za vrijeme tzv. rata Cristerosa 1920-ih. Film je, međutim, doživio komercijalni neuspjeh, ali i porazne kritike, a što se najčešće tumači angažmanom Fonde za ulogu latinoameričkog svećenika, a u kojoj se nije najbolje snašao. S druge strane se često navodi da je upravo The Fugitive bio jedan od najeksplictnijih odraza Fordovih katoličkih uvjerenja na njegovu filmografiju.

Uloge[uredi | uredi kod]

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. Blondell, McCrea Team; Twins' Subject Chosen Schallert, Edwin. Los Angeles Times (1923-Current File) [Los Angeles, Calif] 19 Mar 1946: A3.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]