The Freewheelin' Bob Dylan

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
The Freewheelin' Bob Dylan
Izdat27. maj 1963
Snimljen24/25. april; 9. jul; 26. oktobar; 1. i 15. novembar; 6. decembar 1962; 24. april 1963. ; Columbia Records Studio A, 799 Seventh Avenue, New York City [1][2]
Žanrfolk
Dužina50:04
DiskografColumbia
ProducentJohn Hammond, Tom Wilson
{{{izvođač}}} kronologija
Bob Dylan
(1962)
The Freewheelin' Bob Dylan
(1963)
The Times They Are a-Changin'
(1964)

The Freewheelin' Bob Dylan je drugi studijski album američkog pjevača i kantautora Boba Dylana, izdan 1963. od strane kuće Columbia Records. Poznat je po tome što je u njemu Dylan, za razliku od debitantskog albuma Bob Dylan počeo koristiti ubacivanje suvremenih tekstova u tradicionalne folk melodije, kao i po tome da su čak jedanaest od trinaest pjesama Dylanove originalne kompozicije. Album počinje s pjesmom "Blowin' in the Wind", koja je postala jednom od himni društveno angažirane omladine 1960-ih, kao i veliki hit trija Peter, Paul & Mary. Također sadrži i njegove velike hitove "Girl from the North Country", "Masters of War", "A Hard Rain's a-Gonna Fall" i "Don't Think Twice, It's All Right".

Dylan je inspiraciju pronašao u događajima vezanim uz tadašnji pokret za prava američkih crnaca kao i vlastitim strahovima vezanim uz moguće (i s obzirom na kubansku raketnu krizu tada prilično vjerojatno) izbijanje nukleranog rata. Uz politički angažirane pjesme su se na albumu našle i ljubavne pjesme koje je karakterizirao nadrealni humor. Freewheelin' je po prvi put Dylana prikazao kao muzičkog autora, te ga učinio slavnim u SAD i ostatku svijetu. Uspjeh albuma je mnoge naveo da Dylana proglase "glasnogovornikom generacije", reputaciju koju je Dylan kasnije počeo prezirati.

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. Heylin 1995: str. 13–19
  2. Heylin 1996: str. 30–43

Literatura[uredi | uredi kod]