The Emperor's New Cloak

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
The Emperor's New Cloak
Epizoda serije Star Trek: Deep Space Nine
Epizoda br.Sezona 7
Epizoda 12
RežijaLeVar Burton
ScenarioIra Steven Behr
Hans Beimler
MuzikaDennis McCarthy
Produkcijski kod562
Originalno emitiranje1. 2. 1999 (1999-02-01)
Gostujući glumci
Kronologija epizode
← Prethodna
"Prodigal Daughter"
Sljedeća →
"Field of Fire"
Lista epizoda Star Trek: Deep Space Nine

The Emperor's New Cloak (sh. Carev novi plašt) je epizoda američke science fiction TV-serije Star Trek: Deep Space Nine, premijerno prikazana 1. februara 1999. godine. Radnja prikazuje kako je Veliki Nagus Zek otet za vrijeme poslovnog putovanja u Univerzum Ogledala te su Quark i Rom prisiljeni ukrasti uređaj za kamuflažu sa klingonskog broda i dovesti ga u Univerzum Ogledala kako bi otkupili Zekovu slobodu.

Epizoda je posvećena uspomeni na Jeromea Bixbyja, scenarist koji je napisao scenarije za nekoliko epizoda originalne serije Zvjezdanih staza, uključujući Mirror, Mirror u kojoj je prvi put bio prikazan Univerzum Ogledala.

The Emperor's New Cloak predstavlja posljednju epizodu serije koja se događa u Univerzumu Ogledala, te posljednju prema unutarnjoj kronologiji franšize Zvjezdanih staza (Univerzum Ogledala će kasnije biti prikazan u TV-seriji Star Trek: Enterprise. Epizoda je kasnije stekla značaj i zbog toga što se u prvi put u historiji franšize stalni likovi, iako u alternativnim verzijama, pojavljuju u homoseksualnoj vezi.

Epizoda je dobila loše kritike, a što se najviše pripisuje pogrešci u unutarnjem kontinuitetu serije, odnosno glavnom zapletu koji proturječi radnji ranije epizode Through the Looking Glass.

Izvori[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]