The Blue Knight (miniserija)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
The Blue Knight
Žanrpolicijski
Formatminiserija
RežijaRobert Butler
ProducentWalter Coblenz
Uloge
Montaža
Produkcijska kompanija
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
Originalni kanalNBC
Originalno prikazivanje11. 11. 1973 (1973-11-11) – 14. 11. 1973 (1973-11-14)
Trajanje240 min. (originalna TV verzija)
100 min. (kino-verzija)
Br. epizoda4
SlijediThe Blue Knight (1975 - 1976)

The Blue Knight (sh. Plavi vitez) je američka policijska televizijska miniserija originalno emitirana 1973. godine na programu mreže NBC. Predstavlja adaptaciju istoimenog romana Josepha Wambaugha, a režirao ju je Robert Butler. Protagonist, koga tumači William Holden, je ostarjeli veteran losanđeleske policije koji je dvadeset godina proveo kao ulični pozornik. Radnja se odvija tjedan dana pred njegovo umirovljenje i prikazuje kako se mora nositi sa opakim i nasilnim kriminalcima koji nastoje iskoristi njegov odlazak, kolegama koji različito na to reagiraju, i djevojkom koja želi da konačno napusti opasan posao.

The Blue Knight je predstavljao jednu od prvih miniserija na američkoj televiziji i taj je, za tadašnje stanarde još uvijek neuobičajeni format, dozvolio da se u policijski žanr ubace motivi protagonistovog privatnog života. The Blue Knight je dobio dobre kritike, a Lee Remick je osvojila Zlatni globus za najbolju glumicu u dramskoj seriji. The Blue Knight je kasnije skraćen i premontiran u cjelovečernji film koji je prikazivan u stranim kino-dvoranama.

Godine 1975. je dobio svoj nastavak u obliku "redovne" istoimene TV-serije gdje je naslovnog protagonista tumačio George Kennedy.

Uloge[uredi | uredi kod]

Izvori[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]