The Black Swan

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
The Black Swan
Žanrpustolovni
RežijaHenry King
ScenarioSeton I. Miller
Philip Dunne
PredložakBlack Swan; autor:
Rafael Sabatini
UlogeTyrone Power
Maureen O'Hara
Laird Cregar
Thomas Mitchell
George Sanders
MuzikaAlfred Newman
FotografijaLeon Shamroy
MontažaBarbara McLean
Distribucija20th Century Fox
Datum(i) premijere
4. 12. 1942 (1942-12-04)
Trajanje85 min.
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
Bruto prihod3 mil. $ (SAD)[1]

Crni labud (eng. The Black Swan) je američki pustolovni film iz 1942. s piratskom tematikom.

Sadržaj[uredi | uredi kod]

Nakon što Engleska i Španjolska sklope mir, slavni bukanir Henry Morgan (Laird Cregar) odluči prestati s gusarenjem protiv Španjolaca. Za nagradu, postaje guverner Jamajke, sa zadatkom da očisti Karibe od svojih bivših piratskih kolega, koristeći i silu ako bude potrebno. Smjenjuje bivšeg guvernera, lorda Denbyja (George Zucco), ali ne vjeruju mu ni ugledni građani Port Royala, a ni pirati.

Kapetan Jamie Waring (Tyrone Power) i njegov zamjenik Tom Blue (Thomas Mitchell), odlučuju odustati od svog "zanata" iz poštovanja prema Morganu, ali ostali iz Piratskog bratstva, kao kapetan Billy Leech (George Sanders), zapovjednik broda Crni labud, i kapetan Wogan (Anthony Quinn), odbijaju prestati s pljačkama. U međuvremenu, Waringu se svidi Denbyjeva kćer Margaret (Maureen O'Hara), koja je protiv svoje volje zaručena za engleskog velikaša, Rogera Ingrama (Edward Ashley). Kako se poslije ispostavi, njezin zaručnik potajno opskrbljuje pirate o polascima i rutama engleskih brodova s blagom, sve radi destabiliziranja Morganovog položaja.

Kada Morgan ne uspije zaustaviti pljačke, Ingram i njegovi ga optuže da još surađuje sa svojim nekadašnjim piratskim kolegama. Morgan šalje Waringa u potragu za pravim krivcima, a ovaj pri tome otima Margaret kako bi ju "bolje upoznao".

Zanimljivosti[uredi | uredi kod]

Galerija[uredi | uredi kod]

Izvori[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]