Terry Larkin

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Terry Larkin

Terry Larkin (Frank S. Larkin) (? - Brooklyn, 16.9. 1894.) bio je američki profesionalni igrač bejzbola iz 19. vijeka. Igrao je na položaju pitchera, ali i povremeno udarao

Larkin, je debitirao 1876. za New York Mutualse. Godine 1877 je bacao za Hartford Dark Blues, a potom prešao u Chicago White Stockings za koje je igrao 1878. i 1879. Međutim, usred sezone 1879. mu je oslabila ruka, a nakon što je igrao za Troy Trojans 1880, Larkin je napustio bejzbol.

Larkin je na sebe privukao 24.4. 1883 kada je revolverom ranio suprugu i policajca, a potom pokušao izvršiti samoubistvo. To je ponovno pokušao sljedeći dan. Larkinova supruga je međutim odustala od krivične prijave, te je pušten od strane policije.

Larkin je 18.2. 1884. bio uhapšen od strane policije nakon što je revolverom prijetio ocu. Ponovno je pušten, a potom je postao članom Richmond Virginians, bejzbol kluba koji se u okviru American Association natjecao kao zamjena za raspušteni Washington Nationals. To mu je bio posljednji nastup u MLB.

Larkin je potom pokušao svog bivšeg poslodavca izazvati na dvoboj pištoljima, zbog čega je smješten u duševnu bolnicu. Tamo je 16.9. 1894 izvršio samoubistvo prerezavši britvom svoj grkljan.

Vanjski linkovi[uredi - уреди | uredi izvor]