Tamarugal (provincija)

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Provincija Tamarugal
Pozicija provincije na karti Regije Tarapacá
U sastavu Čilea (Regije Tarapacá)
Upravni oblik provincija
Službeni jezik španjolski
Glavni grad Pozo Almonte
guverner Jussef Araya Leiva
Površina 39391 km²
Stanovništvo 29.311
Gustoća 1 stanovnik na km²

Provincija Tamarugal (španjolski: Provincia de Tamarugal) je jedna od 56 provincija na koje je Čile administrativno podjeljen. Ona je jedna od dvije provincije Regije Tarapacá.

Karakteristike[uredi - уреди | uredi izvor]

Provincija Tamarugal se nalazi na planinskom sjeveru zemlje na prosječnoj planinskom od 1,133 metara, a prostire se od pacifičke obale, preko Obalnih Kordiljera do Anda i argentinske granice.

Svojom površinom od 39,391 km² je jedna od najvećih u zemlji, ali vrlo nenaseljena jer u njoj živi samo 29,311 stanovnika.[1]

Najvećim dijelom to je suh pustinjski kraj u kom je jedina aktivnost rudarstvo, nekad za salitrom a danas za bakrom. U posljednje vrijeme razvija se turizam.[2]

Administrativna podjela[uredi - уреди | uredi izvor]

Provincija se sastoji od pet općina, a administrativni centar je grad Pozo Almonte u kom živi 10,095 stanovnika.[3]

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]

  1. Chile: Administrative Division (engleski). City population. https://www.citypopulation.de/en/chile/admin/. Pristupljeno 10.12.2020. 
  2. „Ubicación geográfica” (španjolski). Gobernación Provincia de Tamarugal. http://www.gobernaciontamarugal.gov.cl/ubicacion-geografica/. Pristupljeno 10.12.2020. 
  3. Chile: Tarapacá (engleski). City population. https://www.citypopulation.de/en/chile/tarapaca/. Pristupljeno 10.12.2020. 

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]