Talk showovi nedjeljom ujutro

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Talk showovi nedjeljom ujutro (engleski: Sunday morning talk shows) je izraz kojim se u SAD i još nekoliko zemalja označavaju televizijske talk show, odnosno informativne televizijske emisije koje je redovno emitiraju nedjeljom ujutro, a koje za temu imaju politiku ili neka druga pitanja od javnog interesa.

U SAD su najpopularnije i najuticajnije emisije ovog tipa "Velika petorka", odnosno pet emisija koje emitiraju četiri najveće TV-mreže i kablovska mreža CNN. Svima je zajedničko da kao goste u pravilu imaju vodeće političare, novinare, kolumniste i druge komentatore koji nastoje dati retrospektivu odnosno komentar najvažnijih političkih i drugih događaja u prethodnoj sedmici. U pravilu se emitiraju iz studija u Washingtonu, pa nekada nije rijetkost da jedna te ista ličnost gostuje u nekoliko emisija istog jutra. William H. Ginsburg, advokat Monice Lewinski je 1998. gostovao u svih pet emisija istog jutra, te tako dobio počast koja se u američkom televizijskom žargonu naziva Full Ginsburg.

"Velika petorka" u SAD[uredi | uredi kod]

Emisija Voditelj Mreža Debi Reprize na
Meet the Press David Gregory NBC 1947 MSNBC, CNBC, Dial Global, WCSP
Face the Nation Bob Schieffer CBS 1954 CBS Radio Network, WCSP
This Week George Stephanopoulos ABC 1981[1] ABC News Radio, POTUS, WCSP
Fox News Sunday Chris Wallace FOX 1996 Fox News Channel, Fox News Radio, POTUS, WCSP
State of the Union Candy Crowley CNN 2009[2] WCSP

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. This Week potiče od Issues and Answers, koja je debitirala 1960.
  2. CNN-ova State of the Union with Candy Crowley je zamijenila Late Edition with Wolf Blitzer, koja se emitirala od 1993. do 2009. prije ukidanja. Posljednja emisija Late Edition je emitirana 11. januara 2009; State of the Union je debitirala sljedeće nedjelje.