Taekwondo klub Kneževi Vinogradi

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Taekwondo klub "Kneževi Vinogradi")
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Taekwondo klub "Kneževi Vinogradi" je taekwondoaški klub iz Kneževih Vinograda, jedini takav klub u Baranji. Službeno je osnovan 7. IV. 2004. godine, sa sjedištem u Ulici Svetozara Miletića 54. Prvi predsjednik i prvi tajnik kluba (2004-2009) bili su Tomislav Viljevac i Milan Petrović "Koko". Od 2009. predsjednik je Vide Priselac, a tajnica Ana Luković. Prvi trener kluba (2004-2009) bio je Damir Zahirović iz Osijeka, nositelj crnog pojasa šesti dan. Od 2009. godine klupski trener je Marko Družijanić, majstor crnog pojasa prvi dan, koji je seniorski hrvatski reprezentativac.

Sportske aktivnosti[uredi | uredi kod]

Od osnivanja kluba koji je počeo prvo kao sekcija Tkd "Osijek" u Zmajevcu, aktivni se članovi regrutiraju od učenika Osnovne škole Kneževi Vinogradi i oni najmlađi iz djećijeg vrtića "Zeko". Početkom 2011. godine u klubu je treniralo oko 25 članova, a dotada je kroz klub prošlo preko stotinu natjecatelja. Značajnije sportske rezultate klub je počeo ostvarivati nakon izgradnje nastavno-sportske dvorane u Kneževim Vinogradima, koja djeluje u sklopu osnovne škole. Treninzi se održavaju tri puta na tjedan u dvorani osnovne škole.

Sportski uspjesi[uredi | uredi kod]

Na prvenstvima Slavonije i Baranje (2006-2010) klub redovito osvaja po nekoliko prvih mjesta. Dosadašnji prvaci Slavonije i Baranje bili su: Antal Jager (u seniorskoj konkurenciji), Dušan Petrović i Ivan Priselac (kadeti i juniori), Milica Petrović (kadeti), Matea, Josipa i Vinko Viljevac (mlađi kadeti i kadeti), Nebojša Prokić, Antonio Marinović (mlađi kadeti). Pored uspjeha na regionalnim prvenstvima Slavonije i Baranje, klub nastupa i na brojnim turnirima, na kojima također postiže zapažene rezultate.

Na prvenstvu Hrvatske 28. 2. 2012. senior Ivan Priselac osvaja treće mjesto u svojoj kategoriji,još se mora napomenuti da je Marina Đapo bila član kluba TKD "Kneževi Vinogradi", a ujedno i treća juniorka Evrope.Također i Marko Družijanec kao trener kluba postiže vrlo dobre rezultate i dodiva poziv iz Hrvatskog Taekwondo Saveza da se prikljući seniorskoj reprezentaciji, međutim radi ozlijede morao je i odustati.

Klub svake godine nastupa i na međunarodnim turnirima u organizaciji Hrvatskih klubova kao što su "Dan-Gun", "Fenix", "Croatia Open" i "Budo Sport", na kojima su se osvajala pojedinačna odličja u svim dobnim skupinama od mlađih kadeta i kadetkinja,kadeta juniora i seniora.Aleksandar Luković nastupio i Ivan Priselac nastupili su i van granica Hrvatske i to na turniru u Belgiji 2010. i Austriji 2011. godine, ali sa skromnim rezultatima. Godine 2014. imali su najboljeg mlađeg kadeta Slavonije i Baranje (Marko Šimon), održanog 22. 2. u Novskoj.

Nositelji majstorskog pojasa[uredi | uredi kod]

Neki članovi kluba su nositelji majstorskog pojasa: Antal Jager i Antonio Marinović majstori crnog pojasa (drugi dan); Dušan Petrović, Mate, Josipa i Vinko Viljevac, Aleksandar Luković, Ivan Priselac, Loreta Dvornić, Marko Šimon i Barbara Marinović, majstori crnog pojasa (prvi dan). Ukupno njih 11 članova što je pokazatelj da sav trud i naporan tening rezultiraju da nakon tri godine dođu do crnog pojasa i certifikata za položeni ispit koji je Međunarodno priznat od Svjetske Taekwondo organizacije (WTF).

Član kluba Ivan Priselac proglašen je za najboljeg sportaša Baranje 2009. i 2010. godine.

Izvori[uredi | uredi kod]