TV Avala

Izvor: Wikipedia
Televizija Avala
Tip televizijska mreža
Država Srbija
Dostupnost kanal je ugašen
Početak
emitovanja
17. septembar 2006.
Vebsajt tvavala.rs

TV Avala je bila jedna od pet televizijskih kuća koja je u 2006. godini dobila nacionalnu frekvenciju na konkursu za dodelu istih koje je raspisala Republička radiodifuzna agencija u Srbiji. Televizija Avala je sa emitovanjem eksperimentalnog programa počela 17. septembra 2006. na K5 mreži (bivša mreža Trećeg kanala).

Programski koncept[uredi - уреди]

TV Avala je svojim programskim konceptom gledaocima svakodnevno nudila širok spektar informacija od poslovnih i zabavnih, informacija iz kulture, uglavnom nekomercijalnog filmskog i serijskog programa kao i dokumentarnog programa.

Od svog nastanka, televizija Avala se uglavnom fokusirala na filmove proslavljenih španskih i francuskih reditelja, kao i na engleske serije 'A' produkcije.

Vlasništvo i problemi[uredi - уреди]

Jedan od uticajnijih suvlasnika TV Avale bio je Željko Mitrović, koji je vlasnik i RTV Pink.

TV Avala je imala dugove veće od 30 miliona evra.[1] Zaposleni u Avali mnogo meseci nisu primili platu.[2] Pošto je Avala stvarala finansijske gubitke, u medijima se spekulisalo da Željko Mitrović namerava da je proda.[3][4]

Dana 22. decembra 2011. radnici televizije su stupili u štrajk zbog neisplaćenih zarada koje kasne do 6 meseci.

Prestanak emitovanja[uredi - уреди]

Dana 4. novembra 2012. godine, TV Avala je prestala sa emitovanjem programa, pošto joj je Republička radiodifuzna agencija oduzela dozvolu za emitovanje programa.

Reference[uredi - уреди]