Sve u sedam

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Sve u sedam
Format kviz
Narator Tarik Filipović
Država podrijetla Hrvatska
Jezik hrvatski
Produkcija
Trajanje epizode 50 minuta
Emitiranje
U Hrvatskoj HRT1
Emitiranje 20. IX. 2011.10. VI. 2012.

Sve u sedam hrvatski je kviz u produkciji Hrvatske televizije (HRT) koji potječe iz Nizozemske, a čije je emitiranje na prvom programu HRT-a započelo u rujnu 2011.

Pravila kviza[uredi | uredi kod]

U igri sudjeluje unaprijed odabran takmičar, koji mora odgovoriti na ukupno sedam pitanja kako bi osvojio novčani iznos. Prvo pitanje ima tri ponuđena odgovora, drugo četiri pa tako sve do sedmog pitanja, koje ima ponuđeno devet odgovora. Svako pitanje ima samo jedan točan odgovor. Ako takmičar da pogrešan odgovor na bilo koje pitanje, igra se završava i takmičar ne osvaja ništa.

Svaki takmičar igru započinje s milijun kuna, koje se onda gube korištenjem džokera "dijeli" i "preskoči". Svaki od tih džokera može se iskoristiti na bilo kojem pitanju.

Džokeri[uredi | uredi kod]

"Dijeli"[uredi | uredi kod]

Džoker "dijeli" može se koristiti najviše tri puta pa tako takmičar može na pitanju čiji odgovor ne zna raspodijeliti iznos kojim u tom trenutku raspolaže na one odgovore za koje pretpostavlja da su točni. Mora raspodijeliti sav novac kojim raspolaže. Ako je odgovor na koji je stavio dio novca ispravan, taj iznos se onda prenosi na sljedeće pitanje. Ako novac nije stavljen na točan odgovor, igra je tada završena i takmičar ne osvaja ništa.

"Preskoči"[uredi | uredi kod]

Džoker "preskoči" može se iskoristiti samo jednom i njegovim korištenjem se ne mora odgovoriti na postavljeno pitanje te takmičar gubi polovinu dotad osvojenog iznosa.

Voditelj[uredi | uredi kod]

Voditelj kviza u hrvatskoj verziji je Tarik Filipović.