Suzy

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Suzy (diskografska kuća))
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Za ostala značenja, vidi Suzy (razvrstavanje).
Suzy (Suzy Records)
Vrsta društvo s ograničenom odgovornošću
Osnovana 1972.
Sjedište Zagreb, Hrvatska
Konkurentske tvrtke Jugoton (Zagreb), PGP RTB (Beograd), Diskoton (Sarajevo), ZKP RTLJ (Ljubljana)
Pokriveno područje bivša Jugoslavija
Djelatnost(i) muzika
Proizvodi proizvodnja gramofonskih ploča
Web stranica Suzy, službene stranice

Suzy je svojevremeno bila druga po veličini diskografska kuća iz Zagreba, osnovana 1972 godine.[1] Nakon raspada Jugoslavije poduzeće je promijenilo ime u Suzy Records d.o.o.

Historija[uredi | uredi kod]

Poduzeće Suzy osnovano je 1972 kao agencija za organiziranje koncerata i događanja te distributer nosača zvuka i studio za snimanje muzike. Suzy nikad nije imao vlastiti pogon za proizvodnju vinilnih ploča ili drugih nosača zvuka, već se koristio uslugama drugih proizvođača, ili direktno uvozio ploče. Suzy je zapravo bio izdavačka kuća, koji se pored svog osnovnog posla u muzici, bavila i tipično agencijskim poslovima, zastupanja i posredovanja.

Poduzeće je najbolje poslovalo 1980-ih za direktora Milana Škrnjuga-Škrge, koji je tad bio uspješni organizator velikih koncerata, i čovjek koji je imao empatije za nove mlade grupe iz novog vala poput Prljavog kazališta, Azre, Parnog valjka i drugih.[2] Sredinom 1980-ih diskografska kuća Suzi počinje se razgranavati na izdavanje softvera, i osniva posebnu podružnicu Suzy Soft koja je djelovala do 1987. godine.

Izvori[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]