Susan Sarandon

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Suzan Sarandon)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Susan Sarandon

Sarandon na Filmskom festivalu Tribeca 2008.
Rođen/a Susan Abigail Tomalin
4. 10. 1946. (1946-10-04) (dob: 77)
New York
Period aktivnosti 1970 -
Suprug/a/e/zi Chris Sarandon (1967-1979)
Domaći partner/ka/i/ke) Tim Robbins (1988-)

Susan Sarandon (4. listopada 1946.), američka filmska glumica, oskarovka.

Rođena kao Susan Abigail Tomalin, kao najstarije od devetero djece, vrlo rano se počela zanimati za glumu.Majka joj je bila domaćica, a otac televizijski producent i pjevač. S očeve strane ima engleske, irske, i velške krvi, a s majčine je dijelom Njemica i Indijanka. Nakon završenog fakulteta, počela je glumiti, a od 1970. do danas je ostvarila 70 filmskih uloga. Za nagradu Oscar bila je nominirana čak pet puta, osvojivši ga konačno za ulogu u filmu "Osuđenik na smrt" 1995. (partner Sean Penn)

Nakon razvoda od prvog supruga, uzima prezime Sarandon kao svoje umjetničko ime.

Osim njene glume, aktivna je i raznim dobrotvornim organizacijama. Kao socijalni aktivist ima potporu svog partnera Tima Robbinsa. Ljevičarski je orijentirana, a njene ideje poklapaju se sa idejama kršćanske ljevice. Žestoko se protivila invaziji na Irak 2003. godine.

Prvotnu slavu postiže nastupom u hororu "Glad" 1983., koji je zapamćen po lezbijskoj sceni između nje i Catherine Deneuve. Sam film bio je veliki promašaj.

1981. godine čitatelji časopisa Playboy proglasili su je ženom s najboljim grudima. Veliku popularnost dobila je filmom Bull Durham 1988. godine gdje je upoznala sadašnjeg partnera Tima Robbinsa. S njim je u "divljem braku" od tada. Imaju sinove Jacka i Milesa. Iz prijašnje veze ima kćer Evu. Najavila je selidbu iz SAD-a ako na izborima pobijedi John McCain.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]