Susan George

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Susan George
RođenjeSusan Vance Akers
29. 6. 1934. (1934-06-29) (dob: 89)
Akron, Ohio
SAD
PrebivališteFrancuska
DržavljanstvoSAD/Francuska
Alma materSmith College, Science Po, Sorbonne
Zanimanjepolitolog, aktivist
Suprug/aCharles Henry George (1956 - 2002) (njegova smrt)
Djeca3

Susan George (1934 - ) je poznata franko-američka politologinja, sociologinja, aktivistica i spisateljica u čijem se primarnom interesu nalaze socijalna pravda, neimaština u trećem svijetu, nerazvijenost i dug.

Biografija[uredi | uredi kod]

Rodila se 1934. u Akronu u američkoj državi Ohio u episkopalnoj porodici kao kćer Edith i Waltera Akersa, prodavača osiguranja. Prema vlastitom svjedočenju, odrasla je u relativnom blagostanju, a roditelji su ohrabrivali njeno obrazovanje i bavljenje "muškim" poslovima. Godine 1954/55. je u okviru razmjene studenata otišla u Pariz gdje se obrazovala na Sciences Po i Sorbonnei, gdje je diplomirala filozofiju. Prilikom studija je upoznala advokata Charlesa Henryja, za koga se 1956. udala i kome je kasnije rodila troje djece.

1960-ih se počela baviti političkim aktivizmom, prije svega protiv francuskog vojnog angažmana u Alžiru, a potom je postala jedan od najžešćih kritičara vijetnamskog rata. Bila je jedan od osnivača Transnacionalnog instituta, čiji je danas predsjednik. Također je i počasni predsjednik Udruženja za oporezivanje financijskih tranzakcija i građansku akciju (ATTAC).

Bibliografija[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]