Streaking

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Goli muškarac pretrčava igralište na utakmici američkog fudbala između univerzitetskih timova Yalea i Harvarda 2006. godine.

Streaking' (fonetski: striking) je naziv za čin kojim neka osoba u potpunosti ili skoro potpuno gola trči na nekom javnom mjestu gdje golotinja nije dozvoljena, i to sa neposrednom namjerom skretanja pažnje na sebe. Motivi za streaking su najčešće zabava i pokušaj sticanja slave, a rjeđe protesti. S obzirom da streaking, pogotovo u slučajevima kada se nastoji izbjeći njegovo zaustavljanje, zahtjeva fizički napor i kondiciju, za razliku od drugih oblika egzibicionizma, se najčešće pojavljuje kod muškaraca, i to mlađe dobi.

Iako su ponašanja koja se nazivaju streakingom poznata i iz ranijih historijskih perioda, taj se fenomen obično vezuje za 1970-e, kada je i dobio svoje ime. Njegova pojava se tumači kao posljedica seksualne revolucije u modernim zapadnim zemljama, odnosno povećane sklonosti medija da detaljno izvještajavaju o događajima takve vrste. Vjerojatno najpoznatiji takav incident se zbio 1974. godine kada je usred televizijskog prijenosa dodjele Oscara gej aktivist Robert Opel gol pretrčao pozornicu.

Vidi još[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]