Stefan Filipović

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Orologio arancio.svg Moguće je da ovaj članak ili neki njegov dio sadrži zastarjele podatke
Molimo vas da pomognete Wikipediji u ažuriranju članka, ukoliko je to moguće. Za više detalja, pogledajte stranicu za razgovor.
Stefan Filipović
ESC 2008 - Montenegro - Stefan Filipovic, 1st semifinal.jpg
Stefan Filipović na Eurosongu 2008
Generalne informacije
Ime Stefan Filipović
Rođenje 1987
Titograd, SR Crna Gora, SFRJ
Zanimanje pjevač
Žanr(ovi) Pop
Aktivni period 1999 -

Stefan Filipović (Podgorica, 18. siječnja 1987.), crnogorski pjevač zabavne glazbe. Predstavljao je Crnu Goru na Pjesmi Eurovizije 2008., na kojoj mu pjesma nije plasirana.

Stefan se bavi glazbom od sedme godine, a sudjelovao je na brojnim dječjim festivalima. Nakon duže stanke uspješno se vratio na festivalsku scenu:

  • Pjesma Eurovizije 2008. | Zauvijek volim te | nije plasirana

Trenutno je student Glazbene akademije u Cetinju.

Radiotelevizija Crne Gore je za izbor predstavnika na Pjesmi Eurovizije 2008. odlučila odstupiti od dotadašnje prakse televizijskih emisija festivalskog tipa (Montevizija/Montenegrosong), i umjesto toga organizirala posebnu emisiju u kojoj je sudjelovalo šest poznatih izvođača, koji su se predstavili sa po dvije pjesme, jednom prije televizijskog glasovanja, i drugom nakon toga. Gledatelji su zatim glasovanjem putem SMS poruka birali svog favorita za predstavnika Crne Gore na Pjesmi Eurovizije 2008. i velikom većinom glasova izabrali Stefana Filipovića. RTCG je onda od nekoliko autorskih ekipa naručila prijedloge kompozicija za eurovizijski nastup, od kojih je stručna komisija odabrala pjesmu koju je Stefan Filipović pjevao u Beogradu.