Stadion Arthur Ashe

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Koordinate: 40°44′59.59″N73°50′49.32″W

Unutrašnjost Stadiona Arthur Ashe

Stadion Arthur Ashe (engleski: Arthur Ashe Stadium), smješten u Flushing Meadows Parku je glavni teniski stadion koji se koristi na U.S. Open, posljednjem od četiri godišnja Grand Slam turnira. Na stadionu se održava i godišnja teniska manifestacija Arthur Ashe Kids Day. Smješten je na USTA Nacionalnom teniskom centru Billie Jean King u Flusghingu. Stadion je ime dobio po znamenitom crnom tenisaču Arthuru Asheu, koji je pobijedio na prvom U.S. Open turniru otvorenom za profesionalce 1968.

Otvoren je godine 1997. a zamijenio je Stadion Louis Armstrong kao glavni stadion. Stadion Arthur Ashe ima 22.547 pojedinačna sjedala, 90 luksuznih loža, pet restorana i prostor za igrače na dva kata - što ga čini najvećim objektom na svijetu koji je predvišen isključivo za tenis. Stadion, kao i ostalih 32 igrališta u blizini, koristi akriličnu podlogu DecoTurf .

Stadion se nalazi u blizini stadiona Shea, domaćeg igrališta New York Metsa, a oba stadiona dijele stanicu Willets Point-Shea Stadium njujorške podzemne željeznice na Liniji br. 7.

Bilješke[uredi | uredi kod]