Sportski žurnal

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Sportski žurnal
Sportski Žurnal logo.gif
Tip dnevne novine
Format broadsheet
Vlasnik POLITIKA NOVINE I MAGAZINI d. o. o.
Glavni urednik Predrag Sarić
Osnivanje 1990.
Jezik srpski
Sedište Makedonska 29
Flag of Srbija 11000 Beograd, Srbija
Zvanični vebsajt www.zurnal.rs

Sportski žurnal je sportski dnevni list koji se štampa u Beogradu. Izlazi svakog dana i donosi informacije iz fudbala, košarke, odbojke, vaterpola, rukometa, tenisa, boksa, biciklizma i ostalih sportova. Štampa se na obično 28, nekada 32 strane, od kojih su 16 u boji, ćirilicom. Počeo je da izlazi 1990. godine, uoči Svetskog prvenstva u fudbalu. Početkom 2007. izašao je jubilarni 6000. broj.

Pripada medijskoj kući Politika novine i magazini. Glavni i odgovorni urednik je Predrag Sarić (2011.), njegovi zamenici su Dejan Stevović i Zoran Stojadinović, tehnički urednik Sportskog žurnala je Branislav Stepanov, urednik fotografije Zoran Grebenar. Urednici sektora su Dragutin Kostić (fudbal), Predrag Miljuš (košarka), Ljubiša Ganović (međunarodni fudbal), Igor Jagličić (odbojka), Svetlana Vujčić (rukomet), Goran Bogojević (međunarodni sport) i Dušan Vasiljević (borilački sportovi).

Prema svim relevantnim istraživanjima javnog mnjenja u Srbiji, Sportski žurnal je najtiražniji i najcenjeniji sportski dnevnik u zemlji. Odlikuje ga veliki broj informacija i izveštaja sa svih sportskih borilišta u Srbiji, zahvaljujući širokoj i gustoj dopisničkoj mreži.

Povezano[uredi - уреди | uredi kôd]

Spoljašnje veze[uredi - уреди | uredi kôd]