Slobodan M. Kovačević

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Slobodan M. Kovačević
Slobodan M. Kovačević
Rođenje12. 12. 1947. (1947-12-12) (dob: 76)
Suprug/aAna Kovačević
DjecaTeana, Marko, Mia, Nikola

Slobodan M. Kovačević rođen je u Sarajevu 12. decembra 1947. godine.

Biografija[uredi | uredi kod]

Studirao je slikarstvo na Likovnoj Akademiji u Sarajevu, a muziku u Splitu. Svoje muzičko stvaralaštvo počinje u Sarajevu sa grupom Lutalice (instrumentalna muzika "Taj dan doći mora", "Dr preporod" itd), zatim u Indexima i grupi Pro arte. U grupi Pro arte stvarao je sa Đorđem Novkovićem, Vladimirom Savčićem-Čobijem, Vladimirom Borovčaninom, Mladenom Drljačom i mnogim drugim muzičarima koji su učestvovali u tom sastavu.

Osnivač je grupe More iz Splita, koja datira od 1973-86. godine u kojoj su zajedno a njim, pored ostalih djelovali: Meri Cetinić, Oliver Dragojević, Doris Dragović, Tedi Spalato, Jasmin Stavros, Remi Kazinotti, Joško Banov, Zvonimir Boldin, Zlatko Brodarić, Bojan Beladović, Mladen Baučić, Joško Guinović, Mladen Magud, Vjekoslav Benzon,Marija Kuzmić.

Svoje stvaralastvo nastavio je u Crnoj Gori 1992 godine, kao samostalan autor i izvođač.

Svih ovih godina paralelno sa muzičkim stvaralaštvom odvija se i likovno stvaralaštvo što je rezultiralo prvom samostalnom izložbom 2008 god, pod nazivom "Put do sopstvene duše".

Projekat na kome sada radi, pod nazivom ”Omnia vincit amor” najavio je kao projekat koji ima za cilj da putem pjesme i uz podršku eminentnih imena iz svijeta muzike, povezuje i gradi, zida mostove prijateljstva, tolerancije, razumjevanja i ljubavi.

Diskografija[uredi | uredi kod]

  • Diskografija.com [1]

Reference[uredi | uredi kod]

Spoljašnji linkovi[uredi | uredi kod]