Sjeverna teritorija

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Severna teritorija - Australija

Sjeverna teritorija (engl. Northern Territory) je federalni teritorij Australije. Jednim dijelom pripada centralnoj a drugim sjevernoj Australiji. Glavni i najveći grad je Darwin koji je leži na sjeverozapadu poluotoka Arnhemova zemlja.

Turizam[uredi - уреди | uredi kôd]

Turizam je jedna od osnovnih grana privrede toga kraja. Najpoznatije internacionalne destinacije su Kakadu i Ulura. Raznovrsni pejzaž, spektakularni vodopadi, prostrani pogled, aboridžinska kultura, divljina i brojne egzotične životinje su glavne atrakcije Sjeverne teritorije.

Demografija[uredi - уреди | uredi kôd]

Na ogrnomnoj površini Sjeverne teritorije živi svega 201 800 stanovnika, što predstavlja oko 1% ukupnog australijskog stanovništva. Najveći grad je Darwin, koji sa svojim predgrađima ima 109 478 stanovnika, [1] nakon njega slijedi Alice Springs sa 28 000 stanovnika.

Alkohol[uredi - уреди | uredi kôd]

Sjeverna teritorija je jedna od vodećih zemalja u potrošnji alkohola po glavi stanovnika i prednjači u Australiji. Naime, prema podacima iz 2001. godine, po glavi stanovnika se godišnje popije više od 1 120 pića. Ovaj broj raste iz godinu u godinu.

Izvori[uredi - уреди | uredi kôd]

  1. Darwin (engleski). Encyclopædia Britannica. http://www.britannica.com/EBchecked/topic/151900/Darwin. Pristupljeno 23. 01. 2013.