Sybille Schmitz

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Sibile Šmic)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Sybille Schmitz
Biografske informacije
Rođenje(1909-12-02)2. 12. 1909.
Düren, Njemačko Carstvo
Smrt13. 4. 1955. (dob: 45)
München, Bavarska, Zapadna Njemačka
SupružnikHarald G. Petersson
Opus
Djelatni period1927 - 1953

Sybille Schmitz (2. decembar 1909 - 13. april 1955) bila je njemačka glumica, koja je vrhunac popularnosti uživala kao filmska zvijezda u doba Trećeg rajha.

Karijeru je započela 1927. godine nakon završene dramske škole u Kölnu, kada ju je u Berlinu kao dio ansambla Deutsches Theater angažirao znameniti teatarski režiser Max Reinhardt. Već sljedeće godine je snimila svoj prvi film, a nekoliko godina kasnije dobila glavnu žensku ulogu u F.P.1 antwortet nicht. Schmitz je popularnost očuvala i nakon dolaska nacista na vlast, pa čak i nakon što se zamjerila svemoćnom ministru propagande Josephu Goebbelsu. Zbog "nearijevskog" izgleda je, međutim, u tom periodu uglavnom tumačila likove femme fatale ili "egzotičnih" strankinja.

Nakon rata je neko vrijeme bila predmetom neslužbenog bojkota, ali je sa vremenom obnovila karijeru. Tada su joj, međutim, na karijeru daleko više počeli uticati alkoholizam, narkomanija, depresija i pokušaji samoubistva. Posljednji film Das Haus an der Küste je godine 1953. snimila u tadašnjoj Jugoslaviji. Nakon njega je živjela u münchenskom stanu sa ljekarkom Ursulom Moritz koja joj je izdavala recepte preko kojih je dobijala morfij. Nakon nekog vremena je izvršila samoubistvo pilulama za spavanje, poput lika u svom posljednjem filmu.

Njena sudbina je inspirirala Rainera Wernera Fassbindera da 1982. godine snimi film Čežnja Veronike Voss.

Izabrana filmografija[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]