Sergej Bezrukov

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Sergej Bezrukov
Sergej Bezrukov
Rođenje18. 10. 1973.
DržavljanstvoSovjetski Savez, Rusija
Zanimanjepozorišni glumac, filmski glumac, glumac, pozorišni režiser, filmski producent, scenarist, Kantautor, Gitarist, imitator, Preduzetnik, televizijski glumac, rock glazbenik, kompozitor, pjesnik
Suprug/aAnna Matison

Sergej Vitaljevič Bezrukov (rus. Sergeй Vitalьevič Bezrukov; 18. oktobar 1973) je ruski glumac, narodni umetnik Rusije.[1]

Biografija[uredi | uredi kod]

Njegov otac je glumac i režiser Vitalij Sergejevič Bezrukov. Dok je bio mali voleo je da provodi vreme kod oca na poslu, što je uticalo na njegovu odluku da se bavi glumom. Ime je dobio u čast pesnika Sergeja Jesenjina, omiljenog pesnika njegovog oca.

Nekoliko godina (1994 - 1999) radio je u emisiji "Lutke", gde je sinhronizovao 11 likova, uglavnom političara. Sinhronizovao je brojne crtaće, snimio audiobajke zajedno sa svojom ženom Irinom. Sergej i Irina su u braku 11 godina, nemaju dece. Bave se humanitarnim radom, često posećuju bolnice i ustanove za decu i pružaju im svoje vreme, novac i pažnju.

Sergeja je proslavila uloga Saše Belog u kultnoj seriji "Brigada". Glumio je i istorijske ličnosti, Jesenjina, Puškina, Kapela... Za potrebe serije "Jesenjin. Istorija o ubistvu", koju je režirao njegov otac, napisao je muziku za stihove Jesenjina. Te pesme često izvodi na svojim umetničkim večerima - koncertima. Sergej veoma lepo peva i svira gitaru. Voli da izvodi i pesme Vladimira Visockog. Trenutno radi na filmu o Visockom "Visocki. Hvala što si živ". Njegova uloga je Jurij, prijatelj Visockog. Mada se spekuliše da Sergej glumi i samog Visockog. Navodno je izjavio da će se povući iz sveta filma ako se njegov rad ne pokaže uspešnim. To su samo kuloarske priče jer ni Sergej ni ekipa filma nisu javno rekli da će upravo on oživeti Visockog. Od premijere "Brigade" do danas Sergej se nalazi na vrhu liste najomiljenijih glumaca u Rusiji.

Reference[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]