Seka Aleksić

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Seka Aleksić
Lični podaci
Ime po rođenjuSvetlana Aleksić
Drugo imeSeka Aleksić
Datum rođenja23. travnja 1981.
Mjesto rođenjaZvornik, Bosna i Hercegovina,
PrebivališteBeograd
Zanimanjeglazbenica, glumica
Muzički rad
Period aktivnosti2002. - danas
Žanrturbofolk
Ostalo
Službene straniceSlužbena stranica

Svetlana "Seka" Aleksić (Zvornik, BiH, 23. travnja 1981.), popularna bosanskohercegovačka i srpska turbofolk pjevačica.

Životopis[uredi | uredi kod]

Rođena je 23. travnja 1981. godine, u Zvorniku kao dijete majke Ibrime i oca Milorada. Pohađala je osnovnu školu »Mitar Trifunović Učo« u Zvorniku.[1] Dva mjeseca prije završetka četvrtog razreda, cijelu državu je zahvatila oluja rata zbog čega je Seka sa bratom i majkom izbjegla u Banju Koviljaču, gdje je završila četvrti razred osnovne škole da bi se nakon godinu dana preselili u Lipolist, kraj Šapca.

Prvi javni nastup u njenoj pjevačkoj karijeri je imala u prnjavorskoj kafani »Evropa«, sa samo 14 godina.

1996. godine Seka napušta srednju školu i potpuno se posvećuje svojoj pjevačkoj karijeri, preuzevši teret hranitelja obitelji. U narednih nekoliko godina, preko Mladenovca, Dvorova, Bijeljine odlazi u Švicarsku, gdje stupa u brak i poslije nekog vremena se i razvodi. Iz Švicarske se vraća u Bijeljinu i nastavlja sa svojom pjevačkom karijerom, prikupljajući novce za svoju prvu ploču.

Od nastupa 2002. na glazbenom festivalu u Ćupriji, koji je bio njen prvi veći nastup kao pjevačice, nastavila je živjeti i raditi u Srbiji sa svojim dečkom, poznatim srpskim menadžerom i producentom, Zoranom Kovačevićem. Poslije prvih javnih nastupa, ljudi su je vidjeli kao novu, suvremenu, srpsko-bosansku folk pjevačicu.

Seka uskoro pokreće svoju liniju odjeće pod nazivom “Rich Bitch”, u isto vrijeme kad je objavljen njen treći album Dođi i uzmi me. Njena druga linija odjeće pod nazivom “Queen” izdana je nakon izlaska njenog četvrtog albuma Kraljica u jesen 2007. Seka je ubrzo raskinula s dečkom i menadžerom s kojim je bila u vezi 5 godina i nastavila suradnju sa Zoranom Kovačevićem. U svibnju 2009. raskinula je i s njim. Uskoro upoznaje Veljka Piljikića, a u prosincu je izdala svoj peti album Slučajni partneri koji je pratio novi imidž.

Glumački angažmani[uredi | uredi kod]

Seka je imala značajnu ulogu u srpskom filmu “Mi nismo anđeli 3”, kao “Smokvica”, djevojka turbofolk zvijezde Dorijana. Uloga je prvo ponuđena pjevačici Severini, ali ju je ona odbila. Seka je glumila i u srpskom filmu "Ljubav, navika, panika". Imala je sporednu ulogu pjevačice imena Vrela Nella.

Albumi[uredi | uredi kod]

Projekti[uredi | uredi kod]

Moja desna ruka naziv je prvog reality show-a koji se emitirao 2010. godine, a u kojem su se sudionici natjecali za Sekinog asistenta. Pobjedio je Vukašin Ilić, dvadesettrogodišnji student građevine.

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. „Archive copy”. Arhivirano iz originala na datum 2010-08-13. Pristupljeno 2014-01-03. 

Vanjske poveznice[uredi | uredi kod]